Vágólapra másolva!
A férfivízilabda-bajnokságban évek óta egyeduralkodó Honvéd a hétvégén története során hetedik alkalommal lett első a Magyar Kupában, a mostani csapatnak viszont ez volt az első kupagyőzelme. Kovács István vezetőedző a bajnokságban is ismét saját csapatát tartja a legesélyesebbnek.

- Ha az eredményeket nézzük, akkor mondhatjuk, könnyedén lett első a Domino...
- Pedig nem volt sétagalopp. A döntőben a Vasas nagyon komoly ellenfélnek bizonyult, viszont a második negyedben mutatott jó játékunk eldöntötte a mérkőzés sorsát. Nagyon boldog voltam, hogy nyertünk, mert igazi presztízsgyőzelem volt ez a számunkra. A siker kulcsa szerintem idén abban rejlett, hogy viszonylag későn, szeptemberben volt az Európa-bajnokság, és miután a csapatból többen válogatottak, ezért a nyár elején volt alkalmuk pihenni. Ez az előző években nem így volt, mert vagy a kerettel készült a csapatom nagy része, vagy pedig a bajnokság kezdetén még fáradt volt a társaság.

- Mennyire nehéz motiválni a játékosait, akik gyakorlatilag már minden címet megnyertek, amit a vízilabdában lehet?
- Tény, hogy számtalan olimpiai bajnok van a csapatban, ám ezek a fiúk élsportolók, akik egyrészt ebből élnek, másrészt pedig nem szeretnének egy bizonyos szint alatt teljesíteni. Ez a generáció, amelyik most az együttest alkotja, gyerekkora óta hozza az eredményeket, és mindig a legjobb tudása szerint akar produkálni.

- Mit vár a hétvégén keződő bajnokságtól?
- Idén is 3-4 csapat emelkedik ki a mezőnyből, az ő kiélezett harcukat láthatják majd a nézők. Magunkat tartom a legesélyesebbnek az aranyéremre, viszont a bajnokság mellett lesznek más feladataink is. Az idén sajnos nem sikerült az Euroliga négyes döntőjébe jutnunk, amit kudarcként éltünk meg. Ezt a csorbát szeretnénk kiköszörülni, miközben reményeim szerint a bajnokságban is végig jó teljesítményt nyújtunk majd. Minden bizonnyal ez egy különleges és furcsa év lesz számunkra, hiszen Melbourne-ben 2007 márciusában lesz a világbajnokság, ezért januárban és februárban az európai mezőny már a válogatottakra koncentrál. Nehéz lesz folyamatosan a csúcsformát megtartani, de azon leszünk, hogy minden fronton megálljuk a helyünket.

Tomka Tivadar