Vágólapra másolva!
Káromkodásnak értették a bírák az ausztrál szövetségi kapitány bekiabálását a Litvánia elleni szerdai mérkőzésen a férfikosárlabda-világbajnokságon és technikai hibának minősítették. Így a találkozó egyik lélektani fordulópontján a litvánok büntetődobásokhoz jutottak, melyekkel megerősítették vezetésüket, a végül vesztes ausztrálok edzője pedig azóta is hajtogatja, hogy félreértették.

Brian Goorjian az AFP-nek nyilatkozva kijelentette, ő azért kiabált be az első félidő vége felé, mert a játék már elindult, de az óra még állt. Ezért, mondja az edző, azt ordította: Óra, óra, óra! (Clock, clock, clock!) Az ausztráliai kiejtéssel hadilábon álló bírák azonban bekiabálását az angol nyelv egyik hírhedt "négybetűs szavának", a szerelmi életre utaló durva káromkodásnak értették (Fuck, fuck, fuck!).

"A mérkőzés kimenetele még nyíltnak látszott, ezért sürgettem az óra elindítását, amikor már folyt a játék. Ezután technikai hiba miatt büntetődobásokat ítéltek ellenünk. A szünetben megkérdeztem a bírót, miért? A válasz így hangzott: +Azért, mert nincs joga azt mondani, fuck!+ Mire én: +Jól tudom, hogy nem szabad azt mondani, fuck! Nem is mondtam, hogy fuck! Azt mondtam, clock! " - ismertette a párbeszédet az edző.

Goorjain azzal "vigasztalódik", hogy esete alighanem belekerül a kosárlabda világtörténetébe. "Én vagyok az első válogatott edző, akit azért marasztalnak el technikai hibával, mert az állva maradt óra elindítását követelte. Nem érzem úgy, hogy bocsánatot kellene kérnem, vagy el kellene ismernem, hogy én hibáztam. Ha valaki nem ért angolul, az nem az én hibám!" - háborgott az edző.