Vágólapra másolva!
A férfikosárlabda-bajnokság elődöntőjének harmadik mérkőzésén, hazai közönség előtt aratott 96-75 arányú győzelmet az Albacomp a Pécs ellen. A három győzelemig tartó párharcban a fehérvári csapat vezet 2-1-re. Az Atomerőmű a harmadik mérkőzését is megnyerte a Körmend ellen, s bejutott a fináléba.

Eredmény, elődöntő, 3. mérkőzés:
Albacomp - PVSK-Pécs Expo 96-75 (23-28, 25-20, 18-9, 30-18)
Székesfehérvár, 2000 néző
v.: dr. Vígh, Cziffra, Pálla
Legjobb dobók: Spivey 25/3, Bencze 21, Horváth Á. 14/9, illetve Orosz 14, Ivkovics 13, Aleksic 12/3,

A pécsiek nagyon erősen kezdték a mérkőzést, jó védekezésüknek és hatékony támadásvezetésüknek köszönhetően 9-0-s szériával nyitottak. Ekkor Fodor Péter időt kért, de ez sem segített a hazaiakon, akik nagyon rosszul dobtak, és bár később mindent megtettek a felzárkózásért, végül ötpontos hátránnyal zárták a negyedet (23-28).

A folytatásban rögtön kiegyenlített az Albacomp, ezért ezúttal Völgyi Péter próbálta időkéréssel felrázni együttesét. Ez többnyire sikerült is neki, hiszen végig szoros küzdelem zajlott a parketten rengeteg hibával és sok szabálytalansággal tarkítva, a nagy csata végén azonban döntetlennel zárta a játékrészt két a gárda (48-48).

A szünet után folytatódott a kiélezett küzdelem, de továbbra se tudott egyik csapat sem meglépni. A fehérváriak továbbra is rengeteg hibával játszottak, ennek ellenére a hatodik percben Nisavic büntetőjével kiegyenlítettek, röviddel később pedig a vezetést is megszerezték. Ezután elkapták a fonalat Benczéék, így kilencpontos előnnyel várhatták az utolsó felvonást (66-57).

A negyedik negyedben nagyon gyorsan növelte előnyét az Albacomp, és a vendégek hiába próbálták gyors támadásokat vezetve csökkenteni a különbséget, a feljavult székesfehérváriak nem álltak le, és tartották az eredményt. A végére az elfáradt Pécs ellen már könnyed játékot produkáltak a hazaiak, de a nagy különbség ellenére hatalmas küzdelemben szerezték meg győzelmet (96-75), és ezzel összesítésben 2-1-re vezetnek.

Mobilpress