Vágólapra másolva!
Tizenegy év után elhagyja a Dunaferr nőikézilabda-csapatát s várhatóan Győrbe szerződik Radulovics Bojana. Átlövőposzton viszont végre erősítésről is beszámolhat az újvárosi klub, amely kétéves szerződést kötött a Ferencváros játékosával, Laluska Eszterrel.

Hosszú ideje tart a huzavona, mi lesz Radulovics Bojana sorsa. A Dunaferr világklasszis kézilabdázója visszavonulását követően meggondolta magát, s úgy döntött, szíve szerint játszana tovább. A zuhanyhíradó Győrt emlegette következő célállomásként, s úgy tűnik, ezúttal a pletykák igaznak bizonyulnak.

Ami tény volt eddig is: a játékos március 23-án bejelentette, idény végén, szerződésének június 30-i lejárta után visszavonul. A Dunaferr a hírek szerint nemzetközi gálamérkőzés szervezését kezdte meg a klasszis búcsúztatására, olyan sztárok fogadták el a meghívást, mint Bojana Popovic és Maja Savic a dán Slagelse csapatából.

"Április 11-én Radulovics Bojana személyesen közölte, hogy egy másik magyar csapattól előnyös ajánlatot kapott, ezért ott kívánja folytatni a pályafutását. A tárgyaláson szóbeli megállapodás született arról, hogy miként és mikor hozza nyilvánosságra a döntését. Mindezeket a Dunaferr NK nőikézilabda-csapatának vezetősége tudomásul vette. Május 17-én Radulovics Bojana közölte, hogy döntését ismét megváltoztatta, és mégis szívesen folytatná pályafutását Dunaújvárosban. A Dunaferr NK női kézilabdacsapatának vezetése ... úgy döntött, hogy május 20-án, szombaton újra tárgyalásokat kezd Radulovics Bojana szerződtetése ügyében, bízva abban, hogy a kiváló játékos a következő évadban is a Dunaferr csapatában folytatja pályafutását" - állt a klubnak a Dunaújváros Online-hoz múlt héten eljuttatott közleményében.

Ám a tárgyalások eredménytelenül zárultak, Radulovics nem fogadta el az ajánlatot, a kétszer a világ legjobb női kézilabdázójának választott klasszis tizenegy év után elhagyja a Dunaferrt. Amint a dunaújvárosi klub honlapján tudatta: a 33 éves átlövő és a csapat vezetése lezárta a tárgyalásokat. "Radulovics Bojana egy kedvezőbb ajánlatot választva másik csapatban folytatja a pályafutását" - áll a közleményben. A Dunaferr NK vezetősége felkérte a klasszist, hogy az aktív játéktól való búcsúzása után a csapat nemzetközi képviselője legyen.

Azt a magyar bajnok és kupagyőztes, KEK-második Győri Graboplast ETO KC - a következő idénytől Győri Audi ETO KC - elnöke, Vanyus Attila megerősítette, hogy Raduloviccsal folyamatosan tárgyalnak, de a kiválóság még nem írt alá. "Szeretnénk, ha Radulovics nálunk folytatná, és akkor jövőre a Bajnokok Ligájában is esélyünk lenne egy szép eredmény elérésére" - jegyezte meg Vanyus.

A világbajnoki és olimpiai ezüstérmes átlövő korábban a Sombor, a Radnicki Beograd, a Valencia és a Caola csapatában játszott. Legnagyobb sikereit a Dunaferr együttesével ért el: ötszörös magyar bajnok, ötszörös kupagyőztes, BL-, EHF-kupa- és Szuperkupa-győztes.

Radulovics a világválogatottal június 7-én, Szkopjéban, Indira Kastratovic búcsúmérkőzésén pályára lép a macedón nemzeti csapat ellen.

Hogy a dunaújvárosi drukkerek is örüljenek, a klub vezetése a távozó átlövők (Radulovics mellett Kindl Gabriella, Bulath Anita és Mehlmann Ibolya is elhagyta az együttest) egyik pótlására szerződtette a Ferencváros együttesének fiatal játékosát, Laluska Esztert. A hétvégén EHF-kupa-győzelmet ünneplő kézilabdázó július 1-től kettő évig a Dunaferré lesz.

[origo] / (MTI)