Vágólapra másolva!
Megvédte bajnoki címét a Győri Graboplast ETO KC, miután a női kézilabda NB I rájátszásának utolsó fordulójában 26-25-re nyert a vendég Ferencváros ellen.

Női NB I, rájátszás az 1-4. helyért:
Győri Graboplast ETO KC - Ferencváros 26-25 (14-13)
Győr, 2200 néző
v.: Dobrovits, Tájok
Győr: Mörtel 7, Görbicz 6, Bódi 4, Vérten 4, Lazer 2, Bradeanu 2, Juhász 1.
Ferencváros: Kirsner 5, Kamper 5, Szamoránszky 3, Tóth T. 3, Uhrakova 3, Laluska 2, Szucsánszki 2, Valovic 1, Horváth 1.
hétméteres: 9/6, illetve 4/3
kiállítás: 2 perc, illetve 2 perc

A KEK-finalista Győrnek elegendő volt egy pont is a címvédéshez, míg a EHF-kupa-döntős FTC-nek nyernie kellett az aranyéremhez. A két fáradt csapat csatáján csak 4 perc 20 másodperc után született meg az első gól: ekkor a világ legjobbjának választott Görbicz Anita talált be. Eleinte felváltva rezdültek a hálók, de közben Mravikova három ziccert is kihagyott, és ezt kihasználva az ETO lépéselőnybe került, ám gyorsan jött az egyenlítés.

A fővárosiak remekül tartották magukat, sőt a 18. percben - ha rövid időre is - Kirsner duplájával vezettek 7-6-ra. Később a Győr visszavette az irányítást, ám elszakadni nem tudott. A szünet előtti hajrában Kamper révén megint a vendégeknél volt az előny, azonban Bódi hamar kétszer is beköszönt.

A második félidőt jobban kezdte a hazai csapat, és először sikerült három góllal meglépnie (17-14). Petróczi bravúrjai miatt nem tudott faragni hátrányából az FTC, sőt egyre nagyobb lett a különbség. A 40. percben 20-14-nél úgy tűnt, eldőlhet a párharc, ráadásul a Fradi kihagyott egy büntetőt is. Csakhogy a vendégek fiatal csapata nem adta fel, és egyre hatékonyabb védekezéssel a 46. percben feljött 21-19-re.

A Győr a szorosabb eredmény miatt taktikát váltott, gyorsabbak lettek a támadások, és megint ellépett (24-19). A vendégek nem hagyták annyiban, ők is nagyobb sebességre kapcsoltak, és nekik is sikerült megszakítás nélkül háromszor betalálniuk (24-22). Laluska Eszter kiállítása alatt megmaradt a különbség, a kapusok remekeltek mindkét oldalon. Laluska visszatért, gólt lőtt, és a győriek időt kértek 1:13-mal a vége előtt, 24-23-nál. De aztán Görbicz betalált, eldöntve ezzel a mérkőzést és az aranyérem sorsát.

A Győr ezt megelőzően 1957-ben, 1959-ben és tavaly volt bajnok az élvonalban. A két alakulat készülhet a szombati európai kupadöntők visszavágóira. Szombaton vagy vasárnap - a férfi döntő függvényében - kerül sor a Dunaferr-Debrecen "bronzcsatára".

A székesfehérvári Cornexi-Alcoa-HSB Holding végzett az ötödik helyen, miután simán legyőzte a Hódmezővásárhely csapatát.

az 5-8. helyért:
Cornexi-Alcoa-HSB Holding - Hódmezővásárhely 41-27 (20-15)