Vágólapra másolva!
A férfikézilabda-bajnokság szombati rangadója nagy és élvezetes csatát hozott a házigazda Dunaferr és a bajnoki címvédő MKB Veszprém között: az összecsapást főleg második félidei jó játéka miatt végül hat góllal, 37-31-re nyerte a Zovko-csapat.

Férfikézilabda-bajnokság, alapszakasz, 20. forduló:
Dunaferr-MKB Veszprém 31-37 (14-15)
Dunaújváros, 1000 néző
v.: Herczeg, Südi
Dunaferr: Stochl - Törő 5(2), Császár 5, Kukucka 2, Zubai 5, Vujin 8(3), Gúnya 5. Cs.: Mikler, Rosta, Kemény, Sándor, Dénes, Nagy K. 1.
Veszprém: Sola - Tombor, Gál 2, Lapcevic 5, Lusnyikov, Perez 5, Pásztor. Cs.: Tatai, Iváncsik 7(3), Lazarov 9, Gulyás 1, Myrhol 2, Buday 6, Eklemovic.
kiállítások: 6, ill. 10 perc
büntetők: 6/5, ill. 4/3

A házigazda Dunaferr a Komló elleni sikerével gyakorlatilag bebiztosította harmadik helyét az alapszakasz végén, s mivel előrébb már nem léphet, tét nélkül, felszabadultan várhatta a szombati rangadót. A vendég veszprémieknek ugyanakkor létfontosságú volt az összecsapás, hiszen egy esetleges vereséggel az alapszakasz-győzelem esélye minimálisra csökkent volna.

Kihagyott vendéghelyzettel indult a találkozó, ám mivel a dunaújvárosiak sem találtak az első helyzetükből a kapuba, a nyitó gólt a veszprémi Gál Gyula szerezte (a kiváló beálló korábban öt évig játszott Dunaújvárosban). A hazaiak azonban hamar felocsúdtak, és Vujin két találatával 2-1-re megfordították az állást. A Dunaferr ráadásul nyitott védekezéssel próbálta megzavarni a bakonyiakat - sikerrel, ám mivel Sola eszén sem Császár, sem Törő nem tudott túljárni, őrizte minimális előnyét a bajnok. Elhúzni azonban nem tudott, hiszen a hazai kapuban Stochl is bravúrt bravúrra halmozott, Iváncsik büntetőivel szemben azonban rendre tehetetlen volt. Az első félidőben végig fej fej mellett haladtak a csapatok, egyszer sem volt egynél nagyobb a különbség egyik fél javára sem, a lépés a Veszprémnek jött ki jobban a szünet előtt, így 15-14-es vendégelőnnyel zárult az első 30 perc.

A második játékrészben villámrajtot vett a bajnokcsapat: Lazarov rövid időn belül háromszor is betalált, majd Perez is eredményes volt, miközben a dunaújvárosi együttesből csak Császár talált a hálóba. A 34. percre így kialakult az addigi legnagyobb különbség (15-19). Imre Vilmos vezetőedző időkéréssel próbálta felrázni tanítványait, ám a különbség ezután sem csökkent. Gúnya és Császár ugyan gyönyörű gólokat szerzett, ám a másik oldalon is több remek teljesítmény volt: közülük is kiemelkedett az általában csak védekezésben szerepet kapó Lapcevic, aki végül öt gólig jutott.

A második félidőben szinte végig 4-5 góllal vezettek Zdravko Zovko fiai, és mivel a 45. perc körül a Dunaferr már láthatóan elfáradt, nem forgott veszélyben a vendégsiker. Az utolsó tíz percben a védekezés teljes hiánya miatt ugyan nagyon gyorsan, de felváltva estek a gólok, a különbség már nem nagyon változott. Hat góllal nyert tehát az MKB Veszprém, ám a fiatal Dunaferr-játékosokat is dicséret illeti, hiszen - főleg az első félidőben - megnehezítették nagynevű ellenfelük dolgát.

(MobilPress)