Vágólapra másolva!
Vereséggel zárta franciaországi vendégszereplését a Veszprém férfikézilabda-csapata a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén: a házigazdák a vasárnapi csatában kétgólos előnyt szereztek a magyarországi visszavágóra.

Férfi BL, negyeddöntő, első mérkőzés:
Montpellier (francia) - MKB-Veszprém 23-21 (11-10)
a magyar góldobók:
Carlos Perez 4, Iváncsik G. 4, Lazarov 3, Pásztor 2, Gál 2, Eklemovic 2, Tombor 1, Myrhol 1, Lusnyikov 1, Buday 1.

A negyeddöntős párharc első felvonását a franciák kezdték jobban, olyannyira, hogy a hatodik percben már 4-1-re vezettek. Újabb hat perc múlva azonban az éledező magyar gárda egyenlített (6-6), s bár előnyhöz nem jutottak Pásztorék, egy-két gólnál többel nem engedték meglépni a Montpellier-t. A félidő végére sikerült is "lőtávon belül" maradni, hiszen csak 11-10 volt oda.

A második félidőben 13-13-nál ismét döntetlenre álltak a csapatok, amikor a veszprémi rövidzárlatot kihasználva öt góllal megléptek a franciák (18-13). A zavarodottság maradt, a franciák 19-13-ra növelték előnyüket, a magyar időkérés azonban használt: Iváncsik Gergő három találatával 19-16-ra közelebb kerültek a veszprémiek, majd a játékrész közepére a kubai-magyar Perez Carlos és az orosz Jevgenyij Lusnyikov révén döntetlenre (19-19) zárkózott a magyar bajnok.

A hullámzó játék jegyében ekkor megint a hazaiak voltak sorozatban háromszor is eredményesek (22-19), hogy aztán Buday Dániel góljával újfent szorossá váljék az állás (22-21). Bár a végén egyszer még betaláltak házigazdák, a visszavágón a Veszprém esélyei több mint jók a négy közé jutás kiharcolására.