Vágólapra másolva!
A Szeviép-Szeged 24 pontos hátrányba került az izraeli Ramat Hasharon vendégeként a nőikosárlabda-Európa-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Európa-kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Ramat Hasharon (izraeli) - Szeviép-Szeged 86-62 (25-17, 17-11, 18-24, 26-10)
A magyar csapat legjobb dobói:
Ajanovic 13, Djelmis 12/6, Kajdacsi 11

A mérkőzés pikantériáját az szolgáltatta, hogy az izraeli együttest erősíti Ujhelyi Petra, aki a Szeged vezetőedzőjének, Ujhelyi Gábornak a lánya.

"Utoljára karácsonykor láttuk egymást, úgyhogy a keddi edzések után beültünk vacsorázni és beszélgetni. A család mindenesetre akkor járna jobban, ha mi jutnánk tovább, hiszen az én győzelmi prémiumom magasabb, mint apué" - tréfálkozott a FIBA Europe honlapján a 191 centis válogatott center, aki egy régi ismerősével is találkozott a csarnokban, hiszen a magyar gárdában szerepel a szerb-montenegrói Ines Ajanovic, akivel korábban együtt játszott a Dél-Karolinai Egyetemen.

A Magyar Kupában harmadik vendégek remekül tartották magukat az első félidőben annak ellenére, hogy Ujhelyi mellett a túloldalon szerepelt a tavaly a Gdyniával Euroliga-ezüstérmes lengyel Joanna Cuprys és a WNBA-sztár Chasity Melvin.

Sőt, még a harmadik negyed végén is csak 8 ponttal vezetett a közel-keleti együttes (60-52). Az utolsó játékrészben, főként a záró 2 percben azonban szinte csak az izraeliek találtak a gyűrűbe - Ujhelyi végül 6 ponttal zárt -, akik így a vártnál simábban nyerték meg az első mérkőzést.

A visszavágóra jövő csütörtökön kerül sor Szegeden, a továbbjutó csapat vehet részt a páneurópai négyes döntőben április 2-3-án.

Lengyelországban rekedt az MKB-Euroleasing Sopron nőikosárlabda-csapata, amely az ítéletidő miatt nem tudott hazautazni a keddi, gdyniai Euroliga-nyolcaddöntő első mérkőzésének másnapján. A 90-67-re alulmaradó gárda a tervek szerint a Gdansk-Varsó-Bécs útvonalon jött volna.

"A folyamatos ónos eső miatt a helyi légitársaság nem találta elég biztonságosnak a körülményeket, ezért az összes délelőtti járatot törölte. Hosszú órákat töltöttünk az észak-lengyel város repülőterén, ám végül a délutáni gépek sem szállhattak fel" - mondta Török Zoltán, a klub ügyvezetője, hozzátéve: küldöttség a délutánt és az estét a LOT segítőkész munkatársainak köszönhetően már egy kényelmes szállodában tölthette.

A csapat a legújabb verzió szerint csütörtökön hajnalban kelhet útra, így nem sok ideje marad felkészülni a pénteken 18 órakor sorra kerülő második mérkőzésre.

Soproni vereség az Euroligábanhttp://www.origo.hu/sport/csapat/kosarlabda/20050222soproni.html?pIdx=1