Vágólapra másolva!
Keddtől háromnapos összetartáson vesz részt Sopronban a magyar nőikosárlabda-válogatott, amely jövő szeptemberben vív selejtező mérkőzéseket a 2007-es olaszországi Európa-bajnokságra.

"Ennek a rövid találkozónak az a célja, hogy a nyáron sérülés miatt hiányzókat, illetve az újonc Honti Katát és Horti Dórát beépítsük a csapatba, begyakoroljunk néhány taktikai elemet, valamint jó légkört alakítsunk ki a lányok között" - mondta az MTI érdeklődésére Sterbenz Tamás szövetségi kapitány.

A 19 játékost behívó szakvezető a légiósok közül az Izraelben kosarazó Újhelyi Petrára számít, és csak a válogatottságot lemondó Béres Tímeát, illetve a sérült Fürész Emőkét hiányolja a keretből.

"Legnagyobb örömömre széles szakmai összefogás alakult ki a mostani összetartás érdekében, köszönöm a kluboknak, hogy év eleji ígéretüket betartva mindenkit a rendelkezésemre bocsátottak" - tette hozzá a Testnevelési Egyetemen sportmenedzsmentet tanító szakember.

Ami az újévi folytatást illeti, a nemzeti együttes februárban a győri All Star-gálán lép fel, majd nyáron hathetes edzőtáborral készül az Eb-kvalifikációra.

a válogatott keret névsora
Iványi Dalma, Fegyverneky Zsófia, Bujdosó Nóra, Vajda Anna (mind MiZo Pécs), Károlyi Andrea, Cserny Réka, Eördögh Edit, Honti Kata, Horváth Zsuzsanna, Horváth Zsófia (mind MKB-Euroleasing Sopron), Török Szilvia, Kajdacsi Judit (mindkettő Szeviép-Szeged), Hagara Zsuzsanna, Papp Krisztina (mindkettő BSE-ESMA), Englert Orsolya (Diósgyőri KSK), Németh Bernadett (Zala Volán-ZTE), Kovács Krisztina (BEAC-Újbuda), Horti Dóra (Szolnoki NKK), Újhelyi Petra (Ramat Hasharon).