Vágólapra másolva!
Francia csapatok ellen lép pályára szerdán a nőikosárlabda Euroliga két magyar érdekeltje a negyedik fordulóban: az MKB-Euroleasing Sopron a Bourges-t fogadja, míg a MiZo Pécs a Mondeville-hez látogat.

A B csoportban még nyeretlen soproniak számára rossz előjel, hogy vasárnap 72-66-ra kikaptak az európa kupás Diósgyőr otthonában, továbbá a center Ivana Matovic, Lucie Blahuskova és a beilleszkedési problémákkal küzdő amerikai Nikki Teasley is sérült. Annál jobb helyzetben vannak a háromszoros Euroliga-győztes franciák, akik hétvégi bajnokijukon 80-63-ra nyertek Villeneuve-ben, és a kontinenssorozat eddigi három körében sem botlottak még.

Ugyancsak százszázalékos az A jelű hatost vezető Rátgéber-gárda, amely két napja Szegeden diadalmaskodott 62-56-ra. A találkozón bemutatkozott a nyáron Sopronból érkezett, de májusi térdműtétje óta mostanáig harcképtelen Vajda Anna, aki a következő hetekben fokozatosan illeszkedik be a csapatba. A nemzetközi elitben újonc rivális eddig csak a címvédő - de Pécsen alulmaradó - orosz Szamarától kapott ki, míg a Prahát és a Valenciát magabiztosan verte. Ami otthoni szereplését illeti, a Mondeville-ről mindent elmond, hogy nyolc forduló után az egyedüli veretlen együttes a francia pontvadászatban, és többek között Bourges-ból is elhozta a két pontot.

A soproni összecsapás 18, a mondeville-i 20 órakor kezdődik.