Vágólapra másolva!
A MiZo Pécs hazai pályán kiütéses, 85-55-ös győzelmet aratott a belga Namur felett a nőikosárlabda-Euroliga 3. fordulójában, s ezzel továbbra is százszázalékos. Még mindig nyeretlen viszont az MKB-Euroleasing Sopron együttese, amely 84-81-es vereséget szenvedett a lengyel Gdynia vendégeként.

eredmény, A csoport
MiZo Pécs - Namur (belga) 85-55 (21-22, 25-6, 19-10, 20-17)
Pécs, 3500 néző
v: Volejnik (cseh), Vecerskis (litván)
pontszerzők: Johnson 18, Iványi 13/3, Fegyverneky 12/3, Johns 9, Branzova 8, Dapo 8/6, Béres 7, Liszina 5, Bujdosó 5/3, illetve Brunson 25/3, Ohlde 9, Miedzik 9, Wielebnowska 7, Szymanska-Lara 2, Callens 2, Charlier 1

Az eddigi két mérkőzésükön ötvenszázalékos teljesítményt nyújtó belgák - akik lengyel és amerikai légiósaik miatt csak egy hazai kosarast jelöltek a kezdőcsapatba - Brunson kirobbanó formája révén 18-12-re is vezettek, ám az alapemberré előlépő Fegyvernekynek köszönhetően a Pécs csakhamar felzárkózott.

A folytatásban gyorsan "helyreállt a rend", a baranyaiak egy 8-0-ás rohammal átvették az irányítást, így a hazája bajnokságát toronymagasan vezető rivális futhatott az eredmény után. Az alig 20 éves Bujdosó, valamint Iványi tripláival 10 pontra hízott az előny, a félidőben pedig már 46-28 volt az állás.

Fordulás után még jobban beleerősített a csaknem teltháztól hajtott fekete-fehér együttes, ekkor Fegyverneky és Johnson vitte a prímet. A szemlátomást fáradó Namur ebben az időszakban mindössze 10 pontra volt képes.

A tét nélkülivé vált utolsó játékrész is egyoldalú küzdelmet hozott, a különbség 20-ról 30 pontra nőtt, a kapitány Iványi pedig dupla-duplát (két statisztikai mutatóban is kétszámjegyű teljesítményt) ért el 13 ponttal és 10 lepattanóval.

Sikerével a kétszeres Euroliga-bronzérmes alakulat megőrizte veretlenségét a sorozatban, Rátgéber László vezetőedző pedig 500. tétmeccsen aratott győzelmét ünnepelte a házigazdák kispadján, és a jubileum alkalmából 500 üveg rosébort vett át a szurkolóktól a parketten.

A 3/0-ás mérlegnél tartó pécsiek jövő szerdán a francia Mondeville-hez látogatnak.

Rátgéber László vezetőedző: "Köszönöm a szurkolók megemlékezését. Értelmes, okos csapatom van, nekik is köszönöm a mai teljesítményt, a 30 pontos különbség jól jön majd a végelszámolásnál. A három győzelem után fenntartom, hogy ha hozzuk a hátralévő papírforma-meccseket, akkor ismét nyitva áll előttünk a Final Four kapuja."