Vágólapra másolva!
A magyar jégkorong-válogatott nyerte meg a budapesti Skoda-kupát, miután a döntőnek beillő zárómérkőzésen gond nélkül, remek játékkal legyőzte Romániát.

Skoda-kupa, 3. forduló:
Magyarország - Románia 9-0 (2-0, 3-0, 4-0)
Megyeri út, 1200 néző
gól: Ladányi (1., 35.), Gergely (14., 41.), Holéczy (37.), Jánosi (39.), Hoffmann (43.), Csibi (52.), Palkovics (57.)

A mérkőzés előtt kis ünnepség keretében visszavonultatták Ancsin János, az Újpest egykori játékosának - a klub jelenlegi edzőjének - a 25-ös mezét.

Már a 20. másodpercben megszerezte a vezetést a magyar válogatott. A hazai jégen játszó Ladányi Balázs egy szemfüles, kapusról kipattanó korongot ütött a románok hálójába (1-0).

A remekül játszó magyar együttes látványos támadásokkal veszélyeztette Radu Viorel kapuját, aki remekül védett, de negyedóra elteltével újabb gólnak örülhetett a hazai közönség. A 14. percben a tornán nagyszerű teljesítményt nyújtó Gergely jobbról lőtt, és a korong a román kapuban kötött ki (2-0).

A második harmad első 10 perce alatt egyik csapat sem villogott igazán, de a folytatásban a mieink ismét kitettek magukért. A 35. percben Ladányi megszerezte a második gólját, miután a kapu mögül visszakapott korongot magabiztosan lőtte Viorel kapujába (3-0). Nem sok időt hagytunk a románoknak az eredmény megemésztésére. Holéczy két perc múlva közelről ismét eredményes volt (4-0).

A 39. percben megszületett a találkozó legszebb gólja: Jánosi Hoffmann-nal játszott össze, aminek egy tetszetős akció, és egy újabb magyar találat lett a vége, miután Jánosi is betalált (5-0).

Újabb 120 másodpercen belül folytatódott a magyar gólgyártás: Gergely egy buli után volt eredményes (6-0). Hoffmann, aki társaihoz hasonlóan parádésan játszotta végig a találkozót, a kapu mögé vágódó korongot csípett el, majd visszakorcsolyázott, és gyönyörű gólt ütött a 43. percben (7-0).

Az 52. minutumban Csibi lódult meg, több román játékost kicselezve eljutott a kapuig, és 8-0-ra módosította az állást. Öt percre rá Palkovics adta meg a kegyelemdöfést a románoknak: válogatottunk kiválósága 4 méterről kilőtte a hosszú felső sarkot (9-0).

A 14 sérült játékos miatt tartalékos magyar csapat teljesen megérdemelten tartotta itthon a Skoda-kupát.

A nap másik meccsén:
Japán - Zvolen (szlovák) 3-3 (1-1, 0-1, 2-1)

A végeredmény:
1. Magyarország 5 pont
2. Zvolen 3 (9-9)
3. Románia 3 (7-15)
4. Japán 1.

(MTI) / MobilPress