Vágólapra másolva!
Az Újpesten zajló Skoda-kupa jégkorongtornán a magyar válogatott a pénteki döntetlen után imponáló teljesítménnyel, nagy különbséggel verte Japánt.

2. forduló:
Magyarország - Japán 7-0 (3-0, 1-0, 2-0)
Megyeri út, 1200 néző
v.: Druba (szlovák, Kincses, ifj. Sós)
gól: Szajbert (2.), Palkovics (9., 20., 52.), Fekete (39.), Hoffmann (43.), Szélig (48.)
kiállítás: 22 perc, ill. 12 perc

A 2. percben Szajbert nyitotta a magyar gólok sorát, emberelőnyből talált be, Gergely passza után. Hét perc múlva Palkovics is beköszönt, szintén létszámfölényes helyzetből.

A harmad vége előtt Palkovics akcióból is betalált Horváth átadásából, így a magyar válogatott húsz perc alatt megnyugtató előnyre tett szert. A fiatal, gyors de még tapasztalatlan japán gárda megpróbált faragni a hátrányból, így a harmad nagy része védekezéssel telt, azonban ebben is maradandót alkottak a mieink, ráadásul a sérült Szuper Leventét helyettesítő Bernei Gergely remekelt a kapuban.

A harmad utolsó előtti percében aztán ismét villant a magyar gárda, Fekete Dániel emelt fonákkal a bal felsőbe Ladányi álompassza után. Az utolsó percben féltucat magyar lövés zúgott a japán kapura, ezzel a magyar tűzijátékkal ért véget a második játékrész.

A fáradó távol-keletiek között egyre többször cikáztak át a magyar hokisok. A 43. percben Hoffmann emberelőnyből lőtte be az ötödiket, öt perc múlva Szélig óriási bombát küldött a japán kapuba. Az 52. percben a meccs legeredményesebb játékosa, Palkovics Krisztián állította be a 7-0-s végeredményt.

A másik mérkőzésen:
Románia - Zvolen (szlovák) 3-3

Az állás:
1. Magyarország 3 pont (10-3)
2. Románia 3 (7-6)
3. Zvolen 2
4. Japán 0

A vasárnapi program:
15 ó: Japán - Zvolen
18.30: Magyarország - Románia