Vágólapra másolva!
A férfivízilabda-Euroligában a legjobb tizenhat csapatot mozgósító főtáblán a legutóbbi kiírásban második, magyar bajnok Domino-BHSE a német Spandauval, az olasz címvédő Posillipóval és a horvát Mladost Zagrebbel került össze, míg a Vasast a horvát Jug Dubrovnikkal, a francia Marseille-jel és a görög Olimpiakosszal sorsolták össze vasárnap Budapesten. A kvartettekből az első két helyezett jut tovább a legjobb nyolc közé.

A LEN-kupában a már egyenes rendszerű nyolcaddöntőben az FTC a német Duisburggal, a Szeged az orosz Dinamo Moszkvával, az Eger pedig egy másik orosz gárdával, a Szpartak Volgograddal vív meg.

Az érintett magyar együttesek képviselői vegyes érzelmekkel fogadták a sorsolás eredményét, különösen az Eger pólósainak ügyvezető elnöke, Halmos R. Péter bosszankodhatott okkal, hiszen az egyik legnehezebb riválist kapták. "Az egyetlen csapat éppen a Volgograd volt, amelyet előzetesen mindenképpen szerettünk volna elkerülni. Erre tessék, hát nem őket fogtuk ki" - dohogott a szakvezető.

Nem repesett az örömtől Kovács István, a Honvéd vezetőedzője sem, aki így fogalmazott: "Nehéz a csoportunk, s komoly jelentősége lesz annak is, hogy melyik együttes végez az első helyen. Amúgy igazán nem lepett meg a négyesünk összetétele, hiszen évek óta rendszeresen az történik, hogy szinte csupa erős rivális jut nekünk. Most is csak a német Spandau lóg ki, a Posillipo és a Mladost viszont nagyon erős csapat, de hát ez van, tudomásul vesszük a helyzetet, s ahogy korábban, most is tovább kell jutnunk."

Földi László, a Vasas vezetőedzője - a csapata számára kifejezetten jónak mondható ellenfelek megismerése után - kijelentette, hogy megpróbálják a legnehezebbnek tűnő riválist, a Dubrovnikot is megverni. A felvetéssel, hogy innen egyenesen kötelező a nyolc közé kerülniük a piros-kékeknek, nem értett egyet, s inkább ekként fogalmazott: "szeretnénk továbbjutni, s tovább is lehet jutni".

A LEN-kupa további két magyar szereplője nem szomorkodott, még az orosz ellenfelet kapó szegediek képviselője sem. "Kaphattunk volna gyengébb, de erősebb ellenfelet is, ennél fogva nincs okunk különösebben panaszra. Nekünk jobb, hogy otthon kezdünk, s úgy véljük, tovább kell jutnunk" - jelentette ki Juhász György szakosztályvezető.

Bíró Attila, a Ferencváros vezetőedzője lakonikus rövidséggel fogalmazta meg a lényeget: "Nekünk jó ez így."

a párosítás
Euroliga
A csoport:
DOMINO-BHSE, Spandau 04 (német), Posillipo Napoli (olasz), Mladost Zagreb (horvát)
B csoport: Jug Dubrovnik (horvát), CN Marseille (francia), TEVA-VASASPLAKET, Olimpiakosz Pireusz (görög)
C csoport: Savona (olasz), CN Barcelona (spanyol), Partizan Beograd (szerb-montenegrói), Ethnikosz (görög)
D csoport: Jadran Herceg-Novi (szerb-montenegrói), Sturm Csehov (orosz), Pro Recco (olasz), CNA Barceloneta (spanyol)

LEN-kupa
Kazany (orosz) - Galatasaray (török)
BETONÚT-FTC - ASC Duisburg (német)
Primorac Kotor (szerb-montenegrói) - Panioniosz (görög)
Cremona (olasz) - Olympic Nice (francia)
SZEGED-BETON VE - Dinamo Moszkva (orosz)
CN Aix Les Bains (francia) - Jadran Split (horvát)
SV Cannstatt (német) - Brescia (olasz)
BRENDON-FENSTHERM-ZF-EGER - Szpartak Moszkva (orosz)