Élő:
Vágólapra másolva!
A Pick Szeged nem bírt a címvédő spanyol Barcelonával, és 28-26-ra kikapott a férfikézilabda Bajnokok Ligája 4. fordulójában. Az MKB Veszprém továbbra is százszázalékos, miután a román Dinamo Bucuresti otthonában győzött, és így biztosan bejutott a nyolcaddöntőbe.

férfi BL, 4. forduló, D csoport:
Pick Szeged - Barcelona (spanyol) 26-28 (12-17)

Ráijesztett a Barcelona a hazaiakra, az ex-szegedi Nagy László, valamint Romero gyors duplájával, a 6. percben már 4-1 volt az állás. Tovább nőtt a különbség, és ezt követően keményebb védekezésre váltott a Pick.

Ennek nyomán megkezdődött a felzárkózás, de ez nem tartott sokáig, mert emberelőnyben újra a spanyolok irányítottak. Negyedóra után 9-4-re vezetett a címvédő, és a folytatásban is a vendégek akarata érvényesült. Főleg Romero sziporkázott, számolatlanul lőtte a gólokat.

A második játékrész elején semmi jel nem utalt arra, hogy a hajrá még izgalmas lesz, ugyanis 20-13-as Barcelona előnyt mutatott az eredményjelző a 35. percben. Csakhogy a Szeged - minden mindegy alapon - lendületet vett, és az erőtartalékokat mozgósítva háromgólosra faragta a hátrányt.

Azonban a BL-győztes - amely egy nap híján egy éve 22-21-re kikapott a Tisza-partiak otthonában - ha veszélyt érzett, ritmust váltott. Keményen küzdött a Pick, emberhátrányban 24-22-re felzárkózott nyolc perccel a vége előtt, de ekkor kimaradt egy fontos hétméteres. A korábban bosszankodó közönség most már egy emberként buzdította a kedvenceket, akik az őrült tempóban lassan elfáradtak, és nem maradt esély a fordításra.

Az állás:
1. Barcelona 8 pont/4 mérkőzés
2. Szeged 2/4 (104-106)
3. Zaporizzsja (ukrán) 2/3 (82-87)
4. Izvidac Ljubuski (bosznia-hercegovinai) 2/3 (70-89)

A Szeged legközelebb november 5-én, az ukrán Zaporizzsja otthonában lép pályára. A két csapat a nyitó fordulóban találkozott, akkor a magyarok 36-28-ra nyertek.

(MTI)