Vágólapra másolva!
Múlt heti váratlan veresége miatt szinte győzelmi kényszerrel vállán lép pályára a Pick Szeged férfikézilabda-csapata a címvédő Barcelona ellen a Bajnokok Ligája szombati, 4. fordulójában, ugyanakkor az MKB Veszprém a papírforma alapján Bukarestben is megőrzi hibátlan mérlegét.

A Tisza-parti gárda - amely szombaton minimális különbséggel kikapott a bosznia-hercegovinai Izvidac Ljubuskitól - a 2. körben az első félidőben remekelt az ex-szegedi Nagy Lászlóval felálló katalánok otthonában. Ekkor még 13-13 volt az állás, aztán a folytatásban már egyértelművé vált a Barcelona fölénye, és 27-20 lett a vége "oda".

Az előző kiírásban ugyancsak azonos csoportban szerepelt a két együttes, október 23-án, vagyis egy nap híján kereken egy évvel ezelőtt a magyar csapat 11-13-as félidő után óriási hajrával 22-21-re diadalmaskodott, majd a november 13-i idegenbeli csatában 35-26-ra kikapott, igaz, ezzel együtt is a Szeged végzett a kvartett élén.

A mostani helyzet azonban nem hasonlítható össze az akkor szituációval: a szegedieket ugyanis példátlan sérüléshullám sújtja: a tizenegy fős keretből öt játékos szerepeltetése egyelőre kérdéses.

A Győr elleni bajnokin Bakos és Ilyés is megsérült, mindketten agyrázkódást szenvedtek, csak az összecsapás előtt dől el sorsuk. Perunicic sem biztos, hogy vállalni tudja a játékot, de teljesen bizonytalan Puljezevic helyzete is. Lendvay helyzete annyival egyértelműbb, hogy a válogatott irányító derékproblémája miatt biztosan nem áll Kovács Péter rendelkezésére.

A Pick később még Ukrajnába, a Zaporizzsjához látogat, és végül fogadja a Ljubuskit.

A Veszprém jó formában van, a legutóbbi fordulóban szenzációs játékkal legyőzte a finalista spanyol Ciudad Realt, és továbbra is százszázalékos. A vendégek korábban sorozatban négyszer nyertek Zdravko Zovko alakulata ellen, és a BL utolsó két negyeddöntőjéből ők jutottak tovább. A Dinamo Bucuresti 37-27-re kapott ki a 2. körben a magyar együttes csarnokában.

"Nem sokat ér a Ciudad elleni siker, ha most nem nyerünk Romániában. Visszanézve az otthoni meccset, egyértelműen megállapítható, hogy a tízgólos győzelem ellenére sem játszottunk jól. Sok technikai hibát vétettünk, és időnként könnyelműek voltunk. Ezt nem engedhetjük meg idegenben, ahol telt ház előtt, fanatikus szurkolóik támogatása mellett fognak kézilabdázni a románok" - mondta Zdravko Zovko a Veszprémi Naplónak.

A szombati program
Bajnokok Ligája, 4. forduló, D csoport
Pick Szeged - Barcelona (spanyol) 16.15

az állás: 1. Barcelona 6 pont, 2. Szeged 2 (78-78), 3. Zaporizzsja (ukrán) 2 (82-87), 4. Izvidac Ljubuski (bosznia-hercegovinai) 2 (70-89)

F csoport
Dinamo Bucuresti (román) - MKB Veszprém 18.00

az állás: 1. Veszprém 6 pont, 2. Ciudad Real (spanyol) 4, 3. Bucuresti 2, 4. Tatran Presov (szlovák) 0.

[origo] / (MTI)