Vágólapra másolva!
A Magyar Kézilabda Szövetség Siti Beátát, a jelenleg a Cornexi-Alcoa-HSB Holding EHF Kupa-győztes csapatában játszó, 136-szoros válogatott játékost jelölte a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) játékosbizottságába. A választásra a decemberi női világbajnokság keretében, Szentpéterváron kerül sor.

"Két héttel ezelőtt, éppen klubcsapatom móri szüretelésének napján hívott fel Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára, s jelezte, az MKSZ engem szeretne jelölni a nemzetközi szövetség játékosbizottságába. Ez egyelőre nem több mint jelölés, az IHF-nek van egy listája, olyan nevekkel, mint a világklasszis norvég kapus, Cecilie Leganger."

- Mit tudsz magáról a bizottság működéséről?
- Eddig egyszer voltam ilyen megbeszélésen, még a 2000-ben, Romániában rendezett Európa-bajnokságon Kökény Beatrixszel együtt hívtak el bennünket egy egyeztetésre. Ott olyan kérdésekben kérték ki a véleményünket, hogy jó-e a verseny, jókor vannak-e a pihenőnapok, vagy ideális-e a pálya borítása. Gondolom, néha reprezentálni kellene, de tényleg nem tudok róla többet.

- Ezek szerint csak így belevágnál az ismeretlenbe?
- A szövetség felkért, én elvállaltam a jelölést. De komolyabban nem is gondoltam abba bele, mi lesz, ha tényleg beválasztanak.

2002-ben Kökény Beatrixet ért hasonló megtiszteltetés, ő akkor az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) játékosbizottságába kapott meghívást a német Kathrin Blacha, a norvég Hanna Hegh, a svéd Stefan Lövgren, az osztrák Ewald Humenberger és a horvát Mirko Basic társaságában.