Vágólapra másolva!
Akárcsak pénteken a nyitott kismedencében, szombaton a margitszigeti Hajós uszoda fedettjében is nyert a magyar nőivízilabda-válogatott a németek hazánkban edzőtáborozó legjobbjai ellen a világbajnoki előkészületek jegyében rendezett mérkőzésen.

Az újabb barátságos meccs a végeredményt illetően annyiban különbözött az előző napi erőpróbától, hogy másodjára nem négy, hanem háromgólos hazai siker született (11-8), a további két plusz negyedben pedig megint Faragó Tamás pólós hölgykoszorúja nyújtott jobb teljesítményt (a hatnegyedes összecsapás vége 16-11 lett).

"Kicsit fáradtabbak voltak a lányok, mint pénteken, de ez érthető, hiszen szombat délelőtt is volt még edzésünk" - értékelt Stieber Mercedes csapatkapitány, aki kilábalóban van lábujjtöréséből, de a szombati mérkőzésen sem játszott még, kímélte magát, hogy a jövő heti spanyolországi nemzetközi tornára teljesen rendbe jöjjön.

Vízbe szállt viszont a magyarrá visszahonosított, bár hivatalos - s a nyári vb-részvételhez elengedhetetlen - engedélyt a németektől még nem kapott Bujka Barbara. A korábban a német válogatottat erősítő, a hazai bajnokságban a Dunaújváros bajnokcsapatában pólózó balkezes center nem eredeti posztján játszott volt társnői ellen, ám ha sikerül beilleszkednie a Faragó-gárdába, a látottak alapján hasznára lehet a magyar válogatottnak.