Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligájában szereplő Fotex KC Veszprém és az EHF-kupás Dunaferr is nagyon komoly erőpróba előtt áll a férfikézilabda-kupák negyeddöntőiben.

A magyar bajnok a "mumus" spanyol Ciudad Reallal csatázik. A riválisnál szinte kivétel nélkül minden poszton olimpiai és/vagy világbajnok szerepel. A csapat tagja két ex-veszprémi is, Dzomba és Sterbik. Utóbbi korábban a Fotex első számú kapusa volt, a Ciudad Realban viszont Hombrados mögött csak tartalék.

A spanyol gárda a szombati BL-meccs előtti utolsó bajnokiján vereséget szenvedett, így az FC Barcelona és a Portland San Antonio mögött csak a harmadik helyen áll a világ legerősebb pontvadászatában. A Ciudad Real a BL-ben viszont sziporkázik, a legkevesebb gólt kapta a sorozatban.

A hazai bajnokságban pontveszteség nélkül listavezető Veszprém esélyeit csökkenti, hogy világklasszis átlövője, Perez három és fél hónapos kihagyás után először léphet pályára. A kiválóság térdműtéte után még messze nincs százszázalékos állapotban.

Ennek ellenére vélhetően szerepelni fog az 5100 néző befogadására alkalmas Don Quijote Arénában, már csak azért is, hogy átlövő társának, Lazarovnak több helye legyen. Diaz sem egészséges, fájós térdét injekciózni kell.

A két gárda az előző BL-kiírásban is a negyeddöntőben találkozott, a spanyol csapat kettős győzelemmel (Spanyolországban: 33-24, Magyarországon: 28-25) jutott tovább.

Az EHF-kupában a Dunaferr felcserélte pályaválasztói jogát a német Gummersbachhal szemben, így az első összecsapásra Dunaújvárosban kerül sor, míg a visszavágónak Európa legnagyobb sportcsarnoka, a 18 500 férőhelyes Köln Aréna ad otthont.

A magyar gárdában sok a sérült: Sándor Ákos jobb térdében elszakadt a keresztszalag, s fél évig nem játszhat, míg Gúnya Péter jobb csuklójában tört le egy kis csontdarab.

A Gummersbach nincs kirobbanó formában, bár szerdán 28-25-re nyert a Wilhelmshavener HV vendégeként, de csak a nyolcadik a Bundesligában. Korábban a második helyen álló Kieltől hazai pályán 23-22-re és az éllovas Flensburg-Handewitt csarnokában 28-24-re kapott ki, ráadásul nem bírt a hátulról harmadik vendég Minden-Hannoverrel (30-30).

A két magyar csapat negyeddöntős programja:
Bajnokok Ligája:
Ciudad Real (spanyol) - Fotex Veszprém
első mérkőzés: szombat, 16 ó
visszavágó: március 12., 16.45

EHF-kupa:
Dunaferr - Gummersbach (német)
első mérkőzés: szombat, 18 ó
visszavágó: március 12., 20 ó