Vágólapra másolva!
Körmenden a nagy múltú, sikeres kosárlabdacsapat légióscserére határozta el magát - igaz, nem önszántából. A menesztett amerikaiak, Chris Williams és Charles Edmonson helyett a mexikói Enrique Zuniga érkezett Dombóvárról, de a vezetés tárgyalásban áll a 27 éves horvát centerrel, Davor Vidacakkal is.

Pénzügyi problémákra hivatkozva nem utazott el a pénteki, szolnoki összecsapásra a Marc-Körmend férfikosárlabda-csapatának két amerikai légiósa, Chris Williams és Charles Edmonson. A klub a hírek szerint előbbinek 1200, utóbbinak 1000 dollárral tartozott, s a játékosok kijelentették, amíg nem kapnak pénzt, nem lépnek pályára.

Az elnökség megtárgyalta az esetet, kifizette az összegeket, majd felbontotta Williams kontraktusát. Edmonson esetében szerződésmódosítást szeretett volna végrehajtani, ám ebbe a bedobó nem egyezett bele, így ő is távozott a vasi kisvárosból.

A klub vezetése gyors lépésre szánta el magát, s szerződtette a Dombóvár mexikói válogatott védőjét, Enrique Zunigát. A 28 éves, 18,7-es idei pontátlaggal rendelkező játékos ingyen szerződhetett az anyagi gondokkal küszködő Tolna megyei együttestől Körmendre.

A vasiak másik kiszemeltje a 205 cm magas, 95 kilós, 27 éves horvát Davor Vidacak, aki jelenleg a Sibenik erőcsatára, korábban megfordult a Vinkovci és a KK Zagreb csapataiban is.