Vágólapra másolva!
A hetedik fordulóig húzták a Debreceni Vadkakasok a férfi kosárlabda-bajnokságban, azaz csütörtökig őrizték veretlenségüket. Ekkor azonban a pontvadászat meglepetéscsapata, a PVSK-Panthers Pécsett viszonylag simán leverte a hajdúságiakat.

férfikosárlabda NB I, 7. forduló:
PVSK-Panthers-Debreceni Vadkakasok 89-80 (25-22, 20-21, 17-23, 27-14)
Pécs, 2800 néző
vezette: Bodnár Péter, Bognár Tibor
PVSK-Pécs EXPO: Jovanovic 9/3, Fodor 5, Richardson 23/6, Ivkovic 14, Orosz 12. Cs.: Csirke 20/15, Horváth 6, Lakatos -.
Debreceni Vadkakasok: Lee 31/9, Szendrei 8, Bukva 8, Tóth 7/3, Toya 5. Cs.: Horvat 5/3, Lóránt 2, Wylie 14/3, Puskás -, Trummer -.

A vendégek a 34. percig tartották a lépést - és a reményt veretlenségük megőrzésére -, ekkor még 70-70 volt az állás, ám az utolsó hat percben a baranyaiak állva hagyták fáradó ellenfelüket. Richardson, Ivkovic és az öt triplát szerző hazai legenda, Csirke Ferenc voltak a bravúros hazai győzelem hősei, a vendégektől egyedül Lee hozta szokott formáját.

"Még mindig a győzelem és a hangulat hatása alatt állok, legalább annyian voltak a Lauber Dezső sportcsarnokban, mint a feleségem meccsein" - mondta az [origo]-nak Stojan Ivkovic, a pécsiek csapatkapitánya, és egyik legjobbja, akinek Béres Tímea, a női bajnokcsapat MiZo-Pécsi VSK centere a hitvese.

- Gondolták, hogy le tudják győzni a veretlen vendégeket?
- Hogyne. Ha kijön a lépés, bárkit képesek vagyunk legyőzni Magyarországon. S persze, ha a bírók is hagyják. A hét végén Szombathelyen nem hagyták.

- Nem hatott ijesztően a Debrecen makulátlan mérlege?
- Nem, mert tudtuk, hogy ők sem verhetetlenek. Habár annyi jó játékosuk van, mint egyetlen más magyar csapatnak sem.

- Mit szólt a közönséghez?
- Mondom, egyre jobban kezd felnőni a csapatunk a helyi nőkhöz. Megjegyzem, amikor a nyáron Kaposvárról Pécsre szerződtem, ez volt az egyik álmom.

- A felesége látta a mérkőzést?
- Nem, Székesfehérváron volt a kisfiúnkkal az édesanyjánál.

- Hogyan tovább?
- Minden meccset meg akarunk nyerni, aztán meglátjuk, meddig jutunk. A legfontosabbat, a közönségünk rokonszenvét már kiérdemeltük, a nézők megérzik, kinek érdemes szurkolni.

Ch. Gáll András