Vágólapra másolva!
Nagy csatában, mindössze hét ponttal tudott nyerni a még veretlen Debreceni Vadkakasok férfikosárlabda-csapata a nyeretlen Eger ellen. A Fekete Sasok új légiósuknak, Bajramovicnak köszönhetően remekül küzdöttek, végül a nagyobb rutin diadalmaskodott.

eredmény, férfikosárlabda-bajnokság, 6. forduló:
Debreceni Vadkakasok - Vitai Eger-Fekete Sasok 82-75 (20-14, 12-21, 34-21, 16-19)
Debrecen, Főnix-csarnok, 1500 néző
v.: Hartyáni, Jobbágy
pontszerzők: Lee 22/12, Toya 15/3, Horvat 11, Wylie 10, Bukva 10, Szendrei 7, Lóránt 5, Trummer 2, illetve Ughy 20/12, Bajramovic 19/3, Kahrimanovic 16/6, Hartvich 14, Petrucsik 6/3.

A veretlen Debrecen a nyeretlen Egert fogadta, s a találkozó alapvetően könnyű kosármeccset ígért a hazai együttesnek. Az ULEB-kupában edződő Vadkakasok a szokásos elánnal kezdték a találkozót, az első negyedet meg is nyerték 20-14-re, ám a második 10 perc nagy fordulatot hozott.

Ennek a fő letéteményese az egriek új játékosa, a bosnyák Bajramovic volt, akit a klub a lélektelen és rossz játéka miatt menesztett amerikai Carl Mitchell helyére szerződtetett. A játékos már bemutatkozásakor jelezte, jó vétel: lepattanóban és pontszerzésben is kiválóan teljesített.

Az első félidő úgy zárult 35-32-es vendégelőnnyel, hogy a hazaiak szeme fénye, Lee pontot sem tudott szerezni.

A szünetben Robert Reid alapos fejmosást tarthatott, mert az öltözőből visszatérő Debrecen pillanatok alatt vezetést szerzett (39-35), s a 26. percre 56-44-re növelte előnyét. Lee magára talált, beindult a triplagyártás, miközben Szendrei a palánkok alatt lett korlátlan úr, ezt 12 lepattanóval jelezte is.

74-69-nél ugyan még felcsillant a remény az Eger előtt, ám a kiválóan irányító Ughy vezérletével nem sikerült feljebb kapaszkodni. A vége 82-75 lett, a Debrecen megszenvedett a sikerért, amely a várakozásokkal ellentétben nem hullott az ölébe.

"Nagyon csúnya meccset játszottunk. Azt akartuk, hogy ma a cserék is sokat játszanak, de a sok eladott labda meghiusította a nagyarányú győzelmet. A kezdőknek többet kellett a pályán lenniük. Szombattól vissza kell zökkenünk a régi kerékvágásba!" - nyilatkozta a hazaiak amerikai mestere, Robert Reid a klub honlapján.

"Volt szívünk és mivel ez a legfontosabb a játékban, ezért sok sebből is vérezve helyt álltunk. Amennyiben hosszabb távon is így játszunk, akkor bent maradhatunk az A csoportban" - vélte egri kollégája, Farkas Attila.