Vágólapra másolva!
A férfi vízilabdázók európai elitsorozatában, az Euroliga főtábláját jelentő legjobb tizenhat között nagyszerű győzelemmel mutatkozott be négycsapatos csoportjában a Vasas: a piros-kékek Nizzában nyertek 6-5-re. LEN-kupás csapataink itthon szálltak vízbe: a Szeged-Beton VE három góllal legyőzte a görög Vuliagmenit,  a Ferencváros viszont kétgólos hátrányba került a moszkvai Dinamo ellen, a sorozat nyolcaddöntőjének első összecsapásán.  

A csoport, 1. forduló:
Olympic Nice (francia) - TEVA-VasasPlaket 5-6 (1-1, 1-1, 3-1, 0-3)
a magyar góldobók:
Vindisch 3, Steinmetz B., Steinmetz Á., Varga 1-1

Császár György és Takács Attila személyében két magyart is hadba vetett a nizzai csapat, amely 1-0-ra, majd 2-1-re is vezetett a sokáig igen gólszegény mérkőzésen az angyalföldi alakulat ellen. Az "örökös" francia bajnok kezdett bátrabban, a Vasasnál az idegesség, a kapkodás volt a jellemző az első 7 percben. Vindisch Ferenc biztos kézzel értékesített büntetője után magára talált Földi László együttese, jól védekezett, de ellépnie a Nice-től nem sikerült.

A 3. negyedben úgy tűnt, felülkerekedik a magyar csapat, hiszen Vindisch a meccs első akciógólját lőtte (2-3), csakhogy a franciáknak három csattanós válaszuk is akadt, így a befejező negyednek 5-3-as előnnyel vághattak neki. A hajrá előbb szépítést hozott Steinmetz Ádám hatásos centerezésének köszönhetően, majd egyenlítést Vindisch második eredményes négyméterese révén (5-5). Az izgalmas végjáték utolsó minutumában egy lecsorgó labdát a szemfüles Varga Dániel juttatott a kapuba, megfordítva a meccs kimenetelét.

A csoport második körében, december 11-én a Vasas otthon (Komjádi uszoda, 18.15 óra) fogadja a szerb-montenegrói Nis csapatát.

Varga Dániel, a döntő gól önkritikában is erős szerzője: "Szakmailag értékelhetetlen meccs volt, amelyet mielőbb el kell felejteni. Személy szerint én egyetlen másodpercig játszottam jól..."

Földi László vezetőedző: "Nem volt jó mérkőzés, de tudtuk, hogy ilyen brusztos, nehéz küzdelem vár ránk, ahogy a franciaországi selejtezőben, Marseille-ben is történt. Hála Istennek fiatal csapatom végül is megoldotta a leckét. A tapasztalatokból persze tanulnunk kell, és fogunk is."