Vágólapra másolva!
Váratlanul súlyos, négygólos vereséggel kezdte meg szereplését a férfivízilabda-Euroligában a címvédő Honvéd, amely a rangos kontinentális sorozat főtáblájának szerda esti nyitányán Bresciában játszotta első csoportmérkőzését. Az UTE-VB Leasing sem volt sokkal eredményesebb, a lila-fehér csapat ugyanis ötgólos vereséget szenvedett az olasz Camogli otthonában a LEN-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Férfi Euroliga, D csoport, 1. játéknap:
Brescia (olasz) - Domino-BHSE 7-3 (2-0, 0-3, 2-0, 3-0)
a magyar góldobók: Benedek 2, Biros

Rossz rajt után remek második negyedet produkált a Honvéd, ám a folytatásban megint csapnivaló volt a helyzetkihasználása. Olyannyira, hogy a meccs második felében mát egyetlen gólt sem szerzett az Euroliga legutóbbi kiírásának győztese, miközben a tavalyi LEN-kupa-győztes olaszok többször is bevették a magyar kaput.

Kovács István vezetőedző a következőket mondta a vereségről: "A védekezéssel alapjában véve elégedett voltam, főleg azok után, hogy Kovács Olivér sérülése miatt csak egy hátvéd, Vári Attila állt a rendelkezésemre a Brescia ellen. Ő viszont hamar összeszedett két személyit, így kényszerűen pihentetnem kellett, nehogy túl gyorsan kipontozódjon. A támadásoknál balszerencsénk volt, sok kapufát lőttünk, és rengeteg helyzetet kihagytunk, így csak címvédőhöz méltatlan vereség lehetett az összecsapás vége. Tragédia azért nincs, bízom a jó folytatásban, már csak azért is, mert tavaly is hasonlóképpen rosszul rajtoltunk az Euroligában."

Második csoportmérkőzését december 11-én vívja a Domino-BHSE, akkor a görög Olympiakosz Pireusz vendége lesz a csapat.