Vágólapra másolva!
A Női Hivatásos Liga egy pontot levont a Szolnoki MÁV-Coop kosárlabdacsapatától, mert a klubot működtető gazdasági társaság tartozik két korábbi játékosának, Ana Perovicnak és Milka Bjelicának.

A bajnoki rajt előtt került nyilvánosságra, hogy három kosaras - Perovics és Bjelica mellett Katrina Hibbert - járandóságával adós a klub, amely azonban időközben utóbbival rendezte a pénzügyeit. Tóth Attila, a szolnokiak szakosztályvezetője korábban azt nyilatkozta, hogy Hibbertet kifizették, Peroviccsal és Bjelicával, illetve azok menedzsereivel pedig megállapodtak abban, hogy egy bizonyos időszakig bezárólag mindenki megkapja a jussát.

"Létezik egy versenybizottsági határozat: mivel Perovics és Bjelica felé fennálló tartozásait október 31-ig nem teljesítette a szolnoki klub, egy büntetőpontot levontunk tőle. Ez ellen azzal lehet fellebbezni, hogy a szolnokiak bemutatják a dokumentumot, mely szerint legkésőbb október utolsó napjáig rendezték adósságaikat" - mondta Nyíri Dezsőt, a liga elnöke, aki még hozzátette, amennyiben a szolnokiak tovább görgetik az adósságot, fordulónként további egy-egy pontot vonnak le a csapattól.

"Nem értünk egyet a döntéssel, de túlbonyolítani sem kívánjuk az ügyet. A lényeg, hogy minden dokumentum a rendelkezésünkre áll, amely azt bizonyítja, hogy megegyeztünk a játékosokkal és menedzsereikkel. Az igazunkat bizonyító hivatalos papírokat természetesen eljuttatjuk a liga illetékeseinek. Biztosak vagyunk, abban, hogy végül is nem lesz pontlevonás" - reagált a döntésre Tóth Attila.

A kosárcsapat egyébként már elutazott a szerdán Szamarában sorra kerülő Euroliga-mérkőzésre, és meglepetésre a csapattal tartott Papp Krisztina is. A 26 éves center a válogatott egyik nyári felkészülési mérkőzésén agyrázkódást szenvedett, melynek azóta is érzi a nyomait. Vasárnap, az MKB-Euroleasing Sopron otthonában vívott bajnokin (94-55) is fájt a feje, a hétfői edzés után pedig rosszul lett, bevitték az ügyeletre, ahol elájult.

A 190 centis Papp a rossz előjelek ellenére vállalta a hajnali fél 6-os indulást és a csaknem egynapos utazást. A kétszeres klub-világbajnok orosz elitalakulat és Tapodi Péter együttesének találkozója szerdán magyar idő szerint 16 órakor kezdődik.