Vágólapra másolva!
Majdnem sikerült a bravúr, azonban 1:35 perccel a Norvégia elleni mérkőzés vége előtt szerzett hazai találat - így rosszabb gólkülönbség - miatt nem jutott tovább a magyar jégkorong-válogatott a stavangeri olimpiai selejtezőből.

olimpiai selejtező, 3. forduló
Norvégia - Magyarország 3-3 (1-0, 1-2, 1-1)
gól:
Vikingstad (7.), Hansen (24.), Thoresen (59.), illetve Vas M. (23.), Sille (33.), Szélig (58.)

Jól kezdtek a norvégok, Vikingstad ütött gólt Szupernek Vas János kiállítása alatt. A vendégek kisebb fajta csúcsot állítottak fel azzal, hogy az első harmadban egyszer sem ütöttek kapura. Nem úgy a második játékrész elején, amikor is az első kísérlet gólt hozott. A tornán remeklő Ladányi passzát Vas Márton
értékesítette.

Azonban nem tartott sokáig az öröm, mert 1:24 perc múlva újra a skandináv gárda vezetett. Később Fodor ült a büntetőpadra, azonban emberhátrányban most a norvég kapuba került a pakk Sille révén. A záró harmadban szinte végig emberhátrányban játszott a vendég együttes - a magyarok szerint a bíró egyoldalúan fújt -, ráadásul Palkovics 2 plusz 10 perces kiállítást kapott és már nem térhetett vissza.

Az erő azonban nem szállt el, sőt, az 58. percben egy komikus góllal a magyarok vezettek. Szélig félpályáról a plexi mentén körbe szerette volna ütni a norvég kapu mögött a korongot, a hazaiak hálóőre kiindult a háló mögé, hogy megállítsa a kísérletet, azonban a pakk egy rossz illesztésen irányt váltott, és az üres kapuba vágódott.

Megint gyorsan, 1:13 perc alatt (és 1:35-tel a vége előtt) jött a válasz, Vikingstad passzából Thoresen közelről nem hibázott. Ezzel a találattal a norvégok jobb gólkülönbségüknek köszönhetően megnyerték a tornát, és bejutottak a kvalifikáció utolsó körébe.

A másik mérkőzésen:
Kína - Szerbia és Montenegró 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)

A végeredmény:
1. Norvégia 5 pont (40-5)
2. Magyarország 5 (20-6)
3. Kína 2
4. Szerbia és Montenegró 0

A győztes jutott a selejtező második körébe, február 10. és 13. között Svájccal, Dániával és Japánnal találkozik. Annak a kvartettnek az első helyezettje vehet részt a 2006-os torinói olimpián.

Mivel a magyar csapat nem került tovább, ezért ugyanazon a hétvégén - várhatóan a budapesti Papp László Sportarénában - Kanadával, Szlovákiával és Németországgal csatázik a Pannon GSM-kupáért.