Vágólapra másolva!
A Szerb-montenegrói Kézilabda Szövetségnek harmadik nekifutásra sikerült megválasztania az új női kapitányt. Az 1984-ben játékosként olimpiai aranyérmet szerző Mile Isakovic megbízatása az Eb végéig szól, segítője az egykori kiváló kapus, Dragica Djuric lett.

Legalább az első akadály elhárul a szerb-montenegrói nőikézilabda-válogatott Európa-bajnoki részvétele elől: a szövetség ugyanis harmadik nekirugaszkodásra megválasztotta az új szövetségi kapitányt. Mile Isakovic neve nem ismeretlen a kézilabdasportban, a 46 éves szakember ugyanis tagja volt az 1984-es, Los Angeles-i olimpián aranyérmet szerző jugoszláv válogatottnak. (A plávik nagycsapatából még két név csenghet ismerősen, Veselin Vujovic ugyanis a szerb férficsapat kapitánya, míg Zdravko Zovko a Fotex KC Veszprém mestere.)

Két szavazásképtelen ülés után a harmadik próbálkozás sem volt vitáktól mentes. A kapitányi posztra két jelölt is akadt, Isakovic mellett a montenegróiak a Svetislav Jovanovic, Dusan Milic duót javasolták.

A helyzet akkor vált nehézzé, amikor a montenegróiak két elnökségi tagja, Maja Bulatovic, valamint Nikola Petrovic is lemondott.

"Azért mondtunk le, mert éreztük, nem tudjuk feladatunkat teljesíteni. Sajnos képtelenek voltunk konszenzusra jutni a kapitány kijelölésekor. Az eredeti jelölttel, Dragan Niseviccsel mindenki kiegyezett volna, az utolsó pillanatban került képbe Mile Isakovic. Semmi kifogásunk ellene, azonban úgy gondoljuk, mivel korábban semmi kapcsolata nem volt a női csapattal, nem tekinthető a legjobb megoldásnak. Szerb kollégáink ráadásul egyáltalán nem tudták döntésüket érvekkel alátámasztani" - nyilatkozta Bulatovic.

Ugyan aláírt szerződés még nincs a felek között, azt lehet tudni, hogy Isakovic megbízatása az Európa-bajnokság végéig szól, segítője technikai igazgatóként az egykori kiváló kapus, Dragica Djuric lett, akinek a munkáját Radojica Milivojevic és Nikola Petrovic segíti majd. (A férfiaknál Vujovic megbízatása a tunéziai vébé végéig, jövő év februárjáig szól, őt Svetozar Stankovic és Zoran Zivkovic segíti majd.)

November 19-21-e között a dániai e-Boks Challenge elnevezésű négyes tornán vesz részt a német nőikézilabda-válogatott. Ekke Hoffmann kapitány az előzetesen kiszemelt játékosok közül nem számolhat Maren Baumbach és Nadine Krause Eb-szereplésével, ott lesz viszont a csapatban a sérüléséből felépült Nikola Pietzsch (HC Leipzig), illetve a válogatottságtól egyszer már visszavonult, de reaktivált Milica Danilovic.

A Leipzig szerb származású játékosa eredetileg csak a Négy Nemzet Tornára tért vissza, ám a lemgói, Franciaország elleni összecsapást követően úgy nyilatkozott, akár az Eb-szereplést is vállalná.

a német keret
kapusok: Sabine Englert (Leverkusen), Alexandra Gräfer (Trier), Clara Woltering (Leverkusen)
mezőnyjátékosok: Daniela Harke, Marion Erfmann, Heike Schmidt (mind Oldenburg), Nina Wörz, Nikola Pietzsch, Milica Danilovic (mind Leipzig), Susanne Henze, Stefanie Melbeck (mindkettő Buxtehude), Nadine Härdter (Dortmund), Grit Jurack (Viborg, dán), Kathrin Blacha (Nürnberg), Sabrina Neuendorf (Frankfurt), Anja Althaus (Trier).

E-Boks Challenge, Dánia (november 17-22.)
november 19.
17.30:
Franciaország - Németország
19.30: Dánia - Szerbia-Montenegró

november 20.
14.15:
Szerbia-Montenegró - Franciaország
16.15: Dánia - Németország

november 21.
14.15:
Németország - Szerbia-Montenegró
16.15: Dánia - Franciaország.

Kulcsemberét veszítette a német nőikézi-csapat/sport/csapat/kezilabda/20041020elbucsuztak.html?pIdx=1Realistán készülnek a németek az Eb-re/sport/csapat/kezilabda/20040920teljesse.html?pIdx=2