Vágólapra másolva!
Kásás Tamás és Gyarmati Dezső után harmadik magyarként Kiss Gergely, a Domino-BHSE kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázója részesül abban az elismerésben, hogy megkapja a Calottina d'Orót, azaz a vízilabdasport Oscar-díjaként számon tartott Aranysapkát.

1994 és 2002 között évről évre kiosztásra került a Calottina d'Oro, azaz a vízilabdasport Oscar-díjaként számon tartott Aranysapka. A sportág legnagyobbjainak járó díj aztán egyéves pauza után a budapesti székhelyű Európai Vízilabdaklubok Szövetsége (AWPC) által kel életre.

A szervezet elérte, hogy az európai szövetség (LEN) öt évre a magyar fővárosnak ítélje az Euroliga-gálát, amelyen a magyar férfi és női nemzeti csapat is megmérkőzik az Euroliga legjobbjaiból összeállított válogatottak ellen. Az eseményre idén november 6-án a Komjádi uszodában kerül sor.

A gála keretén belül kerül kiosztásra a már említett Aranysapka-díj, amely idén az olasz női válogatott mellett Kiss Gergelyt, a Domino-BHSE kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázóját is megilleti. Magyar sportoló eddig kétszer részesült ebben az elismerésben: 2000-ben Kásás Tamás, tavaly pedig Gyarmati Dezső kapott jutalmat.

a Calottina d'Oro eddigi nyertesei
1994: Gianni De Magistris, Mario Fiorillo
1995: Ratko Rudic, Francesco Attolico
1996: Paolo De Crescenzo, Manuel Estiarte
1998: Franco Porzio, Alphonse Angella, Pierluigi Formiconi
1999: Dragan Matutinovic, Massimiliano Ferretti
2000: Gildo Arena, Kásás Tamás
2001: Eraldo Pizzo, Vladimir Vujasinovic
2002: Giusi Malato, Gyarmati Dezső.