Vágólapra másolva!
Négyből három vízilabdacsapatunk győzelemmel kezdett a nemzetközi kupák aktuális fordulójában, a Vasas és az FTC az Euroligában, az Újpest a LEN-kupában nyert, míg az Újpesttel azonos sorozatban, de más csoportban szereplő Szeged vereséget szenvedett.

Egygólos győzelemmel mutatkozott be a férfivízilabda Euroliga 2. selejtezőkörében a sorozatba most bekapcsolódó Vasas. A piros-kékek - akik a szerdai, tehát egészen friss névszponzori megállapodás alapján már TEVA-VasasPlaketként szálltak vízbe Marseille-ben - a franciaországi kvalifikációs torna nyitónapján 9-8-ra verték a szerb-montenegrói Primorac Kotort.

Euroliga, selejtező, második csoportkör, 1. nap - F csoport:
TEVA-VasasPlaket - Primorac Kotor (szerb-montenegrói) 9-8 (3-1, 1-3, 2-1, 3-3)
a magyar góldobók:
Steinmetz Á., Vindisch 3-3, Steinmetz B. 1, Keszthelyi 1, Varga D. 1

Előzetesen lehetett tartani a délszláv együttestől, hiszen az idei szerb-montenegrói kupagyőztes az egy évvel ezelőtti nemzetközi kupakiírásban odahaza 8-1-re kiütötte a BVSC-t. Most Marseille-ben viszont az angyalföldiek a vasutascsapat nevében is nemes bosszút álltak, és ha nagy küzdelemben is, de begyűjtötték mind a két pontot.

Az eredményes rajt azért is volt fontos, mert az F betűjelű, hatcsapatos csoportból csak az első kettő jut tovább a legjobb 16 közé. A döntő momentuma a találkozónak a legutolsó pillanatokban jött el: 4 másodperc volt hátra, amikor a friss Magyar Kupa-diadalban is érdemeket szerző Vindisch Ferenc bevette a kotoriak kapuját. Csütörtökön a csoport leggyengébbje, az osztrák Tirol az ellenfél.

Győzelemmel kezdte szereplését a G csoportban a Ferencváros is, miután a nisi torna nyitó körében három góllal legyőzte a holland Polar Bearst.

Euroliga, selejtező, második csoportkör, 1. nap, G csoport:
Betonút-FTC - Polar Bears (holland) 10-7 (4-4, 2-1, 2-2, 2-0)
a legjobb magyar góllövők:
Binder 3, Süveges, Bánhidy 2-2

A találkozó a vártnál kissé szorosabban alakult a magyar együttes számára, miután csak a záró negyedben sikerült biztossá tenni a holland bajnok elleni sikert. A háromgólos Binder vezérletével győzedelmeskedő zöld-fehér gárdának egy kicsit a bírókkal is meg kellett küzdeniük, ugyanis a játékvezetők a nyolc magyar kiállítás mellett mindössze kétszer látták túl durvának a holland csapat tagjait.