Vágólapra másolva!
A magyarok valamennyi hazai mérkőzésére telt házat várnak a 2005. április 17. és 23. között sorra kerülő divízió I-es jégkorong-világbajnokság debreceni házigazdái. Az esemény keddi budapesti sajtótájékoztatóján - melyen a magyar szövetség (MJSZ) és a Debreceni Sportcentrum Kht. együttműködési megállapodást írt alá - Studniczky Ferenc, az MJSZ elnöke emlékeztetett arra, hogy másfél éve programot hirdetettek, melyben nemzetközi figyelmet keltő események megrendezését vetítették elő.

"Ilyen lesz a jövő évi világbajnokság is" - mondta, s egyben utalt arra, hogy három éven belül már harmadszor bonyolíthat le magyarországi város divízió I-es vb-t. (2002-ben Székesfehérvár és Dunaújváros, 2003-ban pedig Budapest volt a házigazda.)

A célokat érintve Studniczky arról is beszélt, hogy az esemény megrendezése nagymértékben járul hozzá a sportág helyi népszerűsítéséhez, ezzel együtt pedig ahhoz, hogy egyszer felnőtt élvonalbeli csapata legyen Debrecennek.

Orendi Mihály, a kht. ügyvezető igazgatója, a szervezőbizottság ügyvezető igazgatója arra hívta fel a sajtótájékoztató résztvevőinek a figyelmét, hogy a hajdúsági város négy év leforgása alatt már a hatodik világ- vagy kontinentális versenynek ad majd otthont, az ifjúsági atlétikai vb, a tornászok szerenkénti vb-je, az aerobik-Eb, az ifjúsági jégkorong-vb, valamint a decemberi női kézilabda-Eb egyes mérkőzései után kerül sor a felnőtt hokisok összecsapásaira.

A divízió I-es vb A csoportjának küzdelmeiben a házigazdák mellett a britek, a norvégok, a lengyelek, a japánok és a kínaiak vesznek részt, s a győztes kerül fel a legjobbak közé.

A létesítmény bejárása során egyértelműen pozitív benyomásokat szerzett Thomas Freyer, a nemzetközi szövetség marketingmenedzsere, aki ennek a véleményének a sajtó képviselői előtt is hangot adott.

a vb programja
április 17.:
Nagy-Britannia - Lengyelország 13.00
Kína - Japán 16.30
Magyarország - Norvégia 20.00

április 18.:
Lengyelország - Kína 13.00
Norvégia - Nagy-Britannia 16.30
Japán - Magyarország 20.00

április 19.:
pihenőnap

április 20.:
Japán - Nagy-Britannia 13.00
Norvégia - Lengyelország 16.30
Kína - Magyarország 20.00

április 21.:
pihenőnap

április 22.:
Norvégia - Kína 13.00
Lengyelország - Japán 16.30
Magyarország - Nagy-Britannia 20.00

április 23.:
Japán - Norvégia 13.00
Nagy-Britannia - Kína 16.30
Lengyelország - Magyarország 20.00.