Vágólapra másolva!
A Vasas-Plaket nyerte meg a vízilabda Magyar Kupát, miután a döntőben magabiztos játékkal múlta felül a házigazda Brendon-ZF-Egert.

Vízilabda Magyar Kupa, döntő:
Vasas-Plaket - Brendon-ZF-Eger 7-5 (1-2, 3-0, 2-0, 1-3)
gól: Varga D. 4, Vindich F. 2, Hesz M. 1, illetve Kiss Cs. 2, Fülöp G., Seress T., Gór-Nagy M. 1-1.

Az egri Bitskey-uszodában jó hangulatú, kemény csatát láthatott az 1500 fős közönség. Az első negyedben az olimpiai bajnok Steinmetz Ádám sérülése és kiválása borzolta a kedélyeket. A 2-1-es hazai vezetéssel zárult első hét percet követően ezzel együtt is a Vasas vette át a játék irányítását: Varga Dániel remekbe szabott akciógóljai után 4-2-es Vasas-vezetéssel fordulhattak a csapatok.

A támadójátékban sok hibát elkövető hazaiak a folytatásban sem tudtak felzárkózni, s újabb Varga-alakításokkal már 7-3-ra is vezettek Földi László tanítványai. A befejező percekben aztán csak a szépítésre maradt erejük az egrieknek. A Vasas megérdemelten hódította el - története során tizenharmadik alkalommal - a kupát.

Földi László, a Vasas-Plaket vezetőedzője: "A kívülállónak talán meglepetésnek tűnhet sikerünk, de nekünk nem az, mi kupagyőzelemre készültünk. Éppen ez a szép a kupában, hogy elég egyszer nyerni. Győzelmünk a csapategység, az egymásért küzdés diadala volt, ez hozott eredményt. Természetesen nagy az öröm, de - már a bajnokságra gondolva - a folytatás nehéz, vagy tán még nehezebb lesz, hiszen Magyar Kupa-győztesként immár magasabb elvárásoknak is meg kell tudnunk felelni. Remélem, sikerül - ezért dolgozunk."

A harmadik helyért:
Domino-BHSE - Betonút-FTC 9-7 (3-1, 2-2, 2-3, 2-1)
gól: Kiss G., Baján 2-2, Benedek, Vári, Frikk, Szívós, Fodor 1-1, illetve Bánhidy 3, Katonás, Binder, Létay, Süveges 1-1.

A bajnok és Euroliga-győztes Domino-BHSE az előző napi csalódást követően két góllal győzött a Betonút-FTC csapata ellen a bronzmérkőzésen. Az olimpiai bajnokokkal teletűzdelt együttes a szombati elődöntőben meglepetésre egygólos vereséget szenvedett a házigazda Egertől, így nem jutott a fináléba.