Vágólapra másolva!
A férfivízilabda ob I rájátszásának kisdöntőjében, a harmadik helyért kiírt párharc első mérkőzésén a BVSC 6-5-re legyőzte az FTC-t hétfő este a Szőnyi úton, így egygólos előnyt szerzett a péntek este esedékes visszavágóra.

A harmadik helyért, első mérkőzés:
BVSC-Brendon - Jégcsillag-FTC 6-5 (0-1, 2-0, 2-2, 2-2)
gól: Gór-Nagy, Dabrowski, Varjas, Nyéki, Decker, Zoufal 1-1, illetve Weszelovszky 3, Lehmann 2.

A két gárda annak tudatában szállhatott vízbe, hogy nem csupán a bajnoki harmadik helyezés a tétje rájátszásos viadaluknak, hanem ami a bronzéremmel pluszban együtt jár: rajtlehetőség az Euroligában, az első számú európai kupasorozatban.

Hogy a tét rányomta bélyegét a játékra, azt mutatta, hogy hat percig kellett várni az első találatra, a másodikra pedig a második játékrész közepéig. A folytatás sem a gólzáporról szólt ezen a mérkőzésen, mindenesetre félidőben a BVSC vezetett 2-1-re.

Kevésbé a "visszafogottság" jegyében pergett le a harmadik hét perc, lévén mindkét oldalon kétszer is mattolták a különben jól védő kapusokat, Szécsit, illetve Pellét. A befejezés a vendéglátóknak sikerült jobban, az utolsó pillanatokban lőtt góllal - ami egyébként heves viharokat váltott ki a ferencvárosi táborban -, ezzel együtt nagyon is magától értetődő a jóslat, hogy a bronzérem tulajdonosára csak a pénteki visszavágón derül fény. Magyarul: még minden lehetséges.