Vágólapra másolva!
Vasárnap este 70-69-re verte a Szolnoki MÁV-Coop a MiZo-Pécsi VSK-t a nőikosárlabda-bajnokság rangadóján. A hosszabbításban eldőlt mérkőzés hajrája jócskán felborzolta az indulatokat, már csak azért is, mert óvásra okot adó bírói műhiba történt - amit azonban nem szándékoznak kihasználni a vesztes pécsiek, mondván, nem amiatt úszott el a mérkőzés.

Történt, hogy a játékvezetők az ötperces hosszabbítás kezdetén nem a szabályoknak megfelelően feldobással indították útjára a labdát, hanem azt a hazaiakkal hozatták játékba. A pécsiek persze reklamáltak, Fűzy Ákos másodedző odaszaladt a zsűriasztalhoz is, de onnan - technikait kilátásba helyezve - elzavarták. Tény és való, a mérkőzés jegyzőkönyvén nem rögzítették írásban a történteket, a Pécs hivatalosan nem óvott, s ezt most már nem is teheti meg.

"Nem is állt szándékunkban ilyesmi, csupán arra szerettük volna felhívni a figyelmet, hogy nem a szabályok betűje és szelleme jegyében zajlottak az események a hosszabbítás kezdetén. Szabó György és Vígh Péter játékvezetők megfeledkeztek a szabálykönyv azon pontjáról, amely feketén-fehéren kimondja: a hosszabbítás elején ugyanúgy feldobással kell elindítani a labdát, mint az első és a harmadik negyed kezdetén" - mondta Rátgéber László, a pécsiek szakvezetője, aki epekedve várja a szülés után visszatérő Béres Tímea újbóli csatasorba állását, valamint a meggyógyult amerikai center, Chantelle Anderson visszaérkezését a tengerentúlról - amit a hét végére ígért a 198 centis kosaras.

Nyíri Dezső, a női hivatásos liga elnöke is a helyszínen, a szolnoki tiszaligeti sportcsarnokban látta a rangadót. "Tény, hogy Vígh és Szabó György, ez a két rutinos, nemzetközi minősítésű játékvezető óvásra okot adó műhibát követett el. Ám mivel a pécsiek a jegyzőkönyvre nem írták rá - a csapatkapitány Iványi Dalma aláírásával hitelesítve - panaszukat, utólag már nincs is erre lehetőségük. Ám ha ott, a helyszínen megtették volna ezt, akkor most valószínűleg újra kellene játszani a találkozót" - mondta Nyíri.

A Pécs tehát nem jelentett be hivatalos óvást, de az MTI információi szerint a történtek kivizsgálására kérte az MKOSZ versenybizottságát és a női liga intézőbizottságát.

Ch. Gáll András