Vágólapra másolva!
Hogy teljesíteni tudja a kitűzött célt s nyolc közé jusson a férfikézilabda-válogatott, a szlovéniai Európa-bajnokság nyitányán, Csehország ellen győznie kell az együttesnek. Skaliczki László tanítványai szerdán megérkeztek Celjébe, csütörtökön 18 órakor pedig svéd játékvezetők irányításával kezdik meg a menetelést.

Ha csak a legfrissebb emléket vesszük alapul, kellemes emlékekkel várhatja a csütörtök estét a magyar férfikézilabda-válogatott. Az Európa-bajnoki nyitányon ugyanis az a cseh válogatott lesz az ellenfél, amellyel még decemberben megmérkőzött a csapat, a mihalovcei Karácsony-kupán, s akkor Nagyszentmihályon 32-30-ra nyert is az együttes.

Igaz, a magyar válogatottból akkor hiányzott Nagy László, akivel erősödik az együttes, de azért hozzá kell tenni, a csehek sem a legjobb összeállításban vették fel ellenünk a harcot. Nem volt ott a Solingenben edződő Alois Mraz, a schaffauseni Martin Kovar, míg a legeredményesebb, s nekünk hét gólt dobó Filip Jicha kimaradt az Eb-keretből.

A Csehszlovákia elleni 27 győzelemből, 6 döntetlenből és 19 vereségből álló összteljesítmény a csehek ellen már sokkal jobb mérlegre változott: az eddigi 11 meccsből csupán háromszor kapott ki a magyar együttes, s nyolc alkalommal győzött (a gólkülönbség 296-270).

Miután Skaliczki László két győzelemmel és két vitt ponttal számol, a kezdeti lépés nem is lehet más, mint győzelem a bemutatkozó mérkőzésen. A csapat a keddi, nagykanizsai találkozó után szerdán Nagykanizsáról átbuszozott Celjére, a csoporttalálkozók színhelyére.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik, a találkozót a svéd Hansson, Olsson kettős fújja (tv: m2). Kabalának ez sem rossz előjel: decemberben a nőikézilabda-válogatott nyitómérkőzésén szinték a skandinávok fújtak, akkor Radulovicsék 43-25-re verték Elefántcsontpartot.

A magyar játékvezető-páros, a Kékes Csaba, Kékes Pál duó Ljubljanában, a Dánia-Portugália mérkőzésen lép pályára.