Vágólapra másolva!
Lehet nem léphet pályára a szlovéniai kézilabda Európa-bajnokságon Stefan Kretzschmar, a német válogatott erőssége. A világklasszis szélső lábproblémákkal küszködik, mellesleg megorrolt a bulvársajtóra, amely megszellőztette, hogy megromlott a viszonya a világklasszis úszó Franziska van Almsickkal.

A német sportsajtó által egyszerűen kézilabda-punkként emlegetett Stefan Kretzschmarnak január másodikáig szigorú pihenőt írtak elő az orvosok. A Magdeburg világklasszis balszélsője pénteken még injekciózva vállalta a GWD minden elleni bajnokit (amelyet csapata 31-27-re megnyert), majd Berlinbe utazott kivizsgálásra.

A játékos elmondta, január 2-án mindenképpen csatlakozik a válogatott kerethez, s két nappal később, Augsburgban megpróbálkozik a játékkal az Ausztria elleni felkészülési találkozón. "A döntést csak ezután hozzuk meg Stefan Eb-szereplésével kapcsolatban" - nyilatkozta Berthold Hallmaier, a német válogatott csapatorvosa.

Kretzschmar egyébként sérülése mellett magánéletbeli okok miatt is gondolkodik azon, lemondja a válogatottbeli szereplést. Néhány lap ugyanis azt közölte, megromlott a viszonya barátnőjével, Franziska van Almsickkal. A titok persze nem is volt annyira titok: a kézilabdázó a Bildben bevallotta, van valóságalapja a híreknek.

"Igen, átestünk egy krízisen. De nem váltunk szét, küzdünk a problémák ellen" - mondta Kretzschmar, aki a nehézségek ellenére együtt töltötte a karácsonyt a világhírű úszószépséggel.