Vágólapra másolva!
Az új esztendő első napjaiban szinte minden Európa-bajnoki résztvevő megkezdi a felkészülést a január 22-én rajtoló szlovéniai férfikézilabda-kontinensviadalra. A spanyolok Eb-esélyesként, a svédek címvédőként, a németek Eb-másodikként utaznak majd, míg a franciáknál két sztár Richardson és Kervadec is hiányozni fog.

Kihirdette 22-es keretét César Argilés, a spanyol férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A csapat névsorában nincs meglepetés, a rutinos játékosok mellett azok a fiatalok kaptak meghívást, akik a riesai Szuperkupán már bizonyítottak.

A nemzeti együttes a kézilabda Szuperkupa történetében 1991 után második alkalommal végzett az első helyen novemberben, miután a döntőben 29-28-ra legyőzte a házigazda német együttest.

"Miután az elődöntőben legyőztük Svédországot, skandináv kollégám azt mondta, a mienk a legjobb csapat. Nem lesz könnyű helyzetünk az Eb-n, de megfelelő türelemmel, alázattal szép sikert érhetünk el" - nyilatkozta Argilés.

a spanyol férfiválogatott 16-os Eb-kerete
kapusok: David Barrufet (Barcelona) José Javier Hombrados (Ciudad Real)
mezőnyjátékosok: Jesús Fernández (Minden, német), Raúl Entrerríos, Juanín García, Manuel Colón (mind Ademar León), Ion Belaustegui (Hamburg, német) Mariano Ortega, Alberto Entrerríos, Carlos Prieto (mind Ciudad Real) Demetrio Lozano (Kiel, német), Iker Romero, Xavier O'Callaghan, Antonio Carlos Ortega, Fernando Hernández (mind Barcelona), Rubén Garabaya (Valladolid).