Vágólapra másolva!
A Nyugat tavalyi győzelme után ezúttal keleti sikerrel zárult a Budapest Sportarénában rendezett kosárlabdagála fő műsorszáma, a férfiak mérkőzése. Az első ízben megrendezett női összecsapáson nyugati győzelem született.

A találkozó előtt, az összekötő programban megalakult a Válogatottak Klubja - 1935 óta 244 férfi és 204 nő húzta magára a címeres mezt -, az élő legendákat, köztük az 1955-ben Európa- bajnok együttesből Bencze Jánost, Dallos Jánost, Greminger Jánost és Simon Jánost a FIBA Europe görög elnöke, George Vasszilakopulosz is köszöntötte. A Himnuszt a Cotton Club Singers nagyszerű előadásában hallgatta meg a publikum.

A női találkozóhoz hasonlóan az est zárószámában is a bemutató jelleg és a show-elemek domináltak. Potyogtak a szebbnél szebb kosarak mindkét oldalon, az NB I legjobbjai amúgy NBA-s mintára rendre kihagyhatatlan helyzetbe hozták egymást.

A meccs szünetében a tengerentúlon is gyakran vendégeskedő francia Slam Nations zsákolóművészei varázsoltak. A találkozó a harmadik negyedben (31-22) dőlt el a Zsoldos András (Atomerőmű SE) irányította Kelet javára - a Nyugat kispadján Farkas Sándor (Albacomp) ült -, az ezt követő zsákolóversenyt a másodosztályú Eger kitűnősége, Carl Mitchell nyerte meg. A meccs MVP-je a kecskeméti Cory Bradford lett.

Eredmény, K and H Lízing-mérkőzés:
Kelet - Nyugat 123-101 (26-28, 34-23, 31-22, 32-28)
pontszerzők:
Carl Mitchell (Eger) 25/9, Cory Bradford (Univer KSE Kecskemét) 18/12, Chad McClendon (Univer KSE Kecskemét) 14, Lendon Green (Debreceni Vadkakasok) 14, Horváth Ákos (Univer KSE Kecskemét) 13, Predrag Pavlovic (Marso-Nyíregyházi KK) 10, Boris Maljkovic (MAFC-Újbuda) 8/6, Sitku Ernő (Debreceni Vadkakasok) 8, Orosz László (MOL-Szolnok) 6, Czigler László (Atomerőmű SE) 5, Mészáros Zalán (Atomerőmű SE) 2, illetve Jermaine Spivey (Albacomp) 23/6, Tory Walker (Albacomp) 19, Simon Balázs (Kaposvári KK) 13/9, Ike Jibrahn (Marc-Körmend) 8, Mladen Gambiroza (PVSK-Panthers) 8/3, Kálmán László (Falco KC Szombathely) 7, Boros Zoltán (Albacomp) 7/3, Bencze Zoltán (Albacomp) 7, Samir Mujanovic (Marc-Körmend) 4, Kámán Tamás (ZTE KK) 3/3, Emir Halimic (Gunaras KC-Dombóvár) 2