Vágólapra másolva!
Az elmúlt magyar nőikosárlabda-bajnokság ezüstérmese, a Soproni Postás - elnöke, Fűzy Ákos reményei szerint - a 2003-2004-es pontvadászatban is elindul, méghozzá ütőképes csapattal, azt azonban, hogy milyen néven, ma még nem tudni. Mindenesetre új edző már van - a fiatal Válé Flórián személyében -, s a játékoskeret is alakul.

Fűzy jövő hétre tervezi azt a sajtóértekezletet, amelyen egyrészt bemutatja csapatát, másrészt közli azt a formát és nevet, amellyel a gárda indul - ha indulhat egyáltalán.

Ami az új edző személyét illeti: Válé az NB I B-s Göd férfi csapatának volt mostanáig az edzője, előzőleg pedig a BEAC leánycsapatát dirigálta, s korosztályos válogatottakkal is dolgozott.

Az új játékosok, akikkel Fűzy hamarosan szerződést kötne: a válogatott kerettag Halmos Nóra (irányító) a BEAC-ból, a GYSEV-Orsi két bedobója, Dénes Krisztina és Szőke Ildikó, aztán Radnóty Krisztina a Szolnokból, Burgmann Bernadett a bajnok MiZo-Pécsi VSK-ból és Kocsis Boglárka a pécsiek fiókcsapatából, az Autópark-PVSK-ból.

Fűzy a csapat anyagi hátteréről annyit mondott, hogy várhatóan a tavalyi költségvetés 30 százalékával gazdálkodnak majd, s ennek a pénznek a hatvan százalékáról már aláírt szerződésekkel rendelkezik a fiatal menedzser.

Ch. Gáll András