Vágólapra másolva!
Egy másodperccel a vége előtt lőtt góllal a Vasas 3-1-re módosította a négy győzelemig tartó, BVSC elleni párharc állását a vízilabda-bajnokság elődöntőjében.

Elődöntő, 3. mérkőzés:
Vasas - BVSC 12-11 (4-2, 2-3, 3-3, 3-3)
Komjádi uszoda, 1000 néző
vezette: Bátori, Vojvoda
gól: Steinmetz 4, Vindisch, Madaras 3-3, Varga T., Varga Zs. 1-1, illetve Varjas 4, Németh 2, Császár, Decker, Gór-Nagy, Vincze, Ibolya 1-1.

Nem egészen öt perc alatt a Vasas 3-0-s vezetést szerzett, de a folytatásban már lényegesen kiegyenlítettebb volt a játék, a BVSC-nek alig másfél negyedre volt csak szüksége ahhoz, hogy 6-6-nál utolérje riválisát.

Könyvajánlat

Olvassa el a vízilabda szövetségi kapitányról szóló könyvet!

Ettől kezdve felváltva estek a gólok, egyetlen kivételtől eltekintve - ez azonban 68 másodperccel a vége előtt, tehát kritikus helyzetben történt - mindig a Vasas érezhette magát lépéselőnyben. A BVSC 11-10-es vezetését követően az utolsó perc közepén Vindisch előbb létszámfölényes helyzetből kiegyenlített, majd 1,2 másodperccel a végső dudaszó előtt Steinmetz akciógóllal megszerezte csapatának azt a győzelmet, amely döntő is lehet a fináléba kerülés szempontjából (12-11).

A négy győzelemig tartó párharcban a Vasasnak három, a BVSC-nek egy sikeres meccse volt eddig, a csütörtöki (Szőnyi út, 18 ó) újabb összecsapás során a tavalyi ezüstérmes elsőként kerülhet a döntőbe, de ellenfelének is van esélye reményei életben tartására.