Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Botrányos, verekedésekkel, félbeszakításokkal tarkított találkozón nyert először az FTC a címvédő Domino ellen a vízilabda-bajnokság négy győzelemig tartó elődöntőjében.

Elődöntő, 2. mérkőzés:
FTC- Domino-BHSE 13-11 (3-3, 4-3, 2-1, 1-3, 1-1, 2-0)
Népliget, 500 néző
vezette: Marjay, Székely B.
gól: Hosnyánszky, Paján, Katonás, Kádár, Nyéki 2-2, Tóth, Szirányi, Takács 1-1, illetve Kiss G. 4, Bárány, Molnár, Biros 2-2, Sugár 1.

Könyvajánlat

Olvassa el a vízilabda szövetségi kapitányról szóló könyvet!

Eleinte felváltva estek a találatok, jobbára a házigazda Ferencváros vezetett, a Honvéd futott az eredmény után. A második játékrész közepén egy alattomos víz alatti rúgást követően (az FTC kapusát, Pellét hosszasan kellett ápolni) elszabadultak az indulatok, s a víz feletti ütésekkel is járó verekedést a megzavarodott bírók azzal zárták, hogy lefújták a meccset.

Hosszas vízparti huzavona következett, majd a küzdő felek megállapodtak a folytatásban.

A kényszerszünet az FTC-nek tett jót, a harmadik negyed végére 9-7-es előnyt szerzett, de kétgólos vezetése a befejezésig elfogyott (10-10). A kétszer háromperces hosszabbítás második része hozott végül döntést, ekkor Nyéki jóvoltából magabiztosan kerekedett felül a vendéglátó együttes (13-11).

Nem mindennapi körülmények között született a két korábbi Honvéd siker után az FTC első győzelme, s ennek következtében még semmi nem dőlt el a párharcban. Folytatás szerdán, 18.30 órakor a Kőér utcában.

Mindent egy helyen az Eb-ről