Vágólapra másolva!
Vasárnap nagy csata vár a Herz-FTC nőikézilabda-csapatára a Bajnokok Ligája csoportkörének zárómérkőzésén. Németh András tanítványai a dán Viborgot fogadják, s ha nyernek, akkor csoportelsőként a spanyol Mar Valenciával játszanak a negyeddöntőben. Minden más eredmény esetén az orosz Lada Toljatti vár Sitiékre.
A Bajnokok Ligája góllövőlistájá-nak élcsoportja

1. Farkas Ágnes (Herz-FTC) 49 gól
2. Heidi Astrup (Viborg, dán) 43
3. Tanja Logvin (Hypo, osztrák) 35
4. Natalia Morszkova-Kircsik (Valencia, spanyol) 31
5. Natalija Gyerepaszko (Ljubljana, szlovén) 31
6. Gabrijela Hobjila (Podravka, horvát) 30
7. Szabó Melinda (Metz, francia) 30
8. Izabela Czapko (Lublin, lengyel) 30
9. Tatjana Medved (Valencia, spanyol) 29
10. Tanja Oder (Ljubljana, szlovén) 29



A dániai mérkőzés nem úgy sikerült Németh András tanítványainak, január 19-én ugyanis 34-26-ra kaptak ki Viborgban. A visszavágó persze teljesen más lesz, s nemcsak a helyszín miatt. A dán bajnok ugyanis ezer sebből vérzik, s ha a skandináv források nem hazudnak, akkor kulcsjátékosai nélkül érkezik Ulrik Vilbek gárdája. A legnagyobb veszteség Lotte Kiaerskou lehet, aki egy hete, a Lipcse elleni találkozó második félidejében lett rosszul, állítólag asztma gyötri, s kérdés, vállalja-e a játékot. Nem teljesen egészséges Karen Brodsgaard és Rikke Skov sem, előbbinek az oldala, utóbbinak a válla fáj.

"Nem feltartott kézzel lépünk pályára a Ferencváros ellen, hiszen szívesen elkerülnénk az 1500 kilométeres moszkvai utat" - nyilatkozta Wilbek mester, aki szerint csapata képes lehet az idegenbeli bravúrra is. Erre számíthat az az ötbusznyi szurkolói is, aki információink szerint már nekivágott a kalandos, 1600 kilométeres útnak, hogy vasárnap délután 18 órától a helyszínen buzdítsa kedvenceit. A találkozót a bolgár Bashev, Dobrev kettős vezeti. A csoport másik mérkőzésén a norvég Nordstrand a német Lipcsét fogadja (vasárnap, 16.15, vezeti: Josic, Rudic - horvátok).