Vágólapra másolva!
A férfikézilabda-NB I szombati játéknapján a Pécs öt góllal verte a Békést, a Pick Szeged tízzel a Győrt, az Elektromos viszont nem tudott győzni az Orosháza otthonában.

A Közép-Európai Ligában kiválóan szereplő szegediek bajnoki rajtját közepes érdeklődés kísérte, valószínűleg a hazai szurkolók eleve elkönyvelték a biztos sikert. Kérdés csupán az volt, hogy a külföldiek közül ki marad ki, illetve pályára lép-e Buday Dániel, a tavasszal gerincműtéten átesett fiatal válogatott irányító. Nos, ezúttal az egyébként is sérült kubai Norris és a jugoszláv válogatott kapusa Nenad Puljezevic maradt ki, Buday pedig két sikeresen végrehajtott büntetődobás erejéig lépett pályára.

Pick Szeged- Győri ETO 32-22 (19-8)
Szeged, 1500 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
Szeged: PERGER 1- Berta 4, Kotormán 4, EKLEMOVIC 5, MEZEI 3, Bajusz 3, Matic 3. Csere: Nagy (kapus), Habuczki, Doros 2, Ilyés 3, Laluska, Vadkerti 2, Buday 2/2. Edző: Dragan Djukic.
Győr: Gerháth - Bősze 2, BAKOS 5/1, Herbert 1, Nyikes 1, Kányai, Konkoly. Csere: TATAI (kapus), SZABÓ 7/2, Horváth R. 1, Horváth Sz. IVÁNCSIK 3, KOVÁCS 2, Remete. Edző: Tóth László.
hétméteres: 3/2, illetve 3/3.
kiállítás: 14, illetve 12 perc.
Az eredmény alakulása: 6. perc: 4-3, 12. perc 8-3, 17. perc: 10-7, 28. perc: 17-7. 33. perc: 20-11, 43. perc: 27-14.

A két gárda közötti különbség az első félidő közepéig nem érvényesült (10-7), innen azonban ellépett a jól védekező Szeged. Lendületes, szemre is tetszetős játékot mutattak be a hazaiak. A fordulás után sokkal bátrabban játszott a Győr, s a hazaiak védekezése messze nem működött olyan jól, mint az első harminc percben. Nem kis meglepetésre a második félidőt a vendég zöld-fehérek nyerték.

Dragan Djukic (Szeged): "Örülök a győzelemnek, de bosszant a második félidő.

Tóth László (Győr): "Ennél sokkal jobb csapattal is kaptunk már itt ki tizenöt góllal is, de tényként közlöm: a második félidőt egy góllal megnyertük. Ebből kell építkeznünk a továbbiakban."

Barok István