Vágólapra másolva!
Idő előtt hazatérhet Dávid Kornél, a magyar kosárlabdasport eddigi egyetlen NBA-játékosa. A francia Strasbourgban játszó center együttese az utolsó fordulóban elbukott az Antibes otthonában, így nem került be a rájátszásba. A másik légiós, Gulyás Róbert a Chalonnal a negyedik helyen jutott a playoffba.

Utolsó öt mérkőzése közül négyet elvesztett és mindössze egyet nyert meg a Strasbourg férfi kosárlabdacsapata, így nem jutott be a rájátszásba. A Dávid Kornélt, valamint a francia válogatott Frederic Fortét és Hugues Occansey-t, illetve a számtalan NBA-csapatban megfordult J.R. Reidet is soraiban tudó gárda az utolsó fordulóban 87-83-ra kikapott az utolsóelőtti helyezett Antibes otthonában. Dávid tizenhét pontjával csapata egyik legjobbja volt, de ő sem segíthetett kenyéradóján. A Chicago, a Cleveland, a Toronto és a Detroit egykori játékosa a szezon során 25 mérkőzésen lépett pályára, 17,5-ös pont- ( a bajnokságban ezzel a hatodik), és 7,5-ös lepattanóátlagot (8.) produkált. A kiesés miatt várhatón a héten érkezik haza, s megpróbálkozik egy újabb tengerentúli szerződéssel.

A másik magyar, Gulyás Róbert egykori együttese, az alapszakasz-győztes Pau-Orthez ellen a mezőny második legeredményesebbjeként 15 ponttal járult hozzá csapata, a Chalon/Saone 77-73-as győzelméhez. A válogatott center eddig huszonhét meccsen szerepelt, 12,3-as pontátlagot ért el, és meccsenként átlagban hat lepattanót szerzett. Gulyás két kategóriában is a bajnokság élmezőnyéhez tartozik: az ötödik legjobb dobásblokkolásban és a mezőnytalálatok 58,9 százalékos értékesítésével a liga hatodik legbiztosabb kezű dobójának számít.

A Chalon a rájátszás első körében a Gravelines ellen játszik majd. A többi párosítás: Pau-Orthez - Nancy, Adecco Lyon - Le Mans, Cholet - Dijon.

Pincési László

Korábban:

Fórum:

Magyar kosárlabda