Vágólapra másolva!
Fegyelmi eljárást kezdeményezett a GYSEV-Ringa nőikosárlabda-csapata az együttes egyik meghatározó játékosa, a jugoszláv válogatott center, Daliborka Vilipic ellen, mert a kosaras önkényesen távozott az egyik edzésről.

A bajnoki tabellát veretlenül vezető soproni klub ügyvezetője, Török Zoltánt a következőket mondta az esetről: "A múlt szombaton Daliborka Vilipic súlyos fegyelmi vétséget követett el azzal, hogy önkényesen elhagyta a Farkas Sándor vezetőedző által irányított foglalkozást. Azóta a fegyelmezetlenségek sorát tovább folytatta, ezért a klub fegyelmi eljárást kezdeményezett vele szemben. Az eljárás lefolytatásával a klub Szekeres Csabát bízta meg, aki a csapatot működtető gazdasági társaság felügyelőbizottságának az önkormányzat által delegált tagja. Az ügyben a jogi procedúra lefolytatásáig ő jogosult nyilatkozni a klub nevében."

Szekeres amondó: "Konkrét eredmény majd azután várható, ha jogi szempontból alaposan átvizsgáltam Vilipic szerződését, valamint ha megkaptam az egyesület orvosának szakvéleményét a sérülésről és arról: ez mennyiben akadályozza a játékost az edzéseken és a mérkőzéseken való észvételben, szereplésben. Ezenkívül még a klub vezetésének be kell szereznie egy nyilatkozatot a játékostól arról, hogy miért is nem látogatja az edzéseket."

A csapat vezetőedzője, Farkas Sándor így vélekedett: "A rózsahegyiek elleni meccs és az Euroligából történt kiesés után a vezetőség elég keményen megbüntette a csapatot, és kiadta a jelszót: minden idegszálunkkal a bajnokságra kell koncentrálni. Ebben a hangulatban, az ezt követő első edzésen egy egyszerű passzolási gyakorlat közben Vilipic leült a padra, és elkezdett hisztériázni, hogy nem tudja csinálni a gyakorlatot. A körülményekhez képest azt hiszem, nyugodt hangnemben kértem, szedje össze magát és folytassa a munkát. Vissza is állt, ám kisvártatva újra elkezdett hisztizni, majd elment, akkor mondtam neki, hogy menjen panasszal az ügyvezetőhöz. El is ment, és azóta egy videózáson jelent meg civilben, holott azon is már a sportfelszerelésben kellett volna ott lenni. Ezt követően nem láttuk többet edzésen. Tudtuk, hogy el van törve a csuklója és hogy fáj a keze, de végig kitartottunk mellette, bíztunk benne, és nem kerestünk másik centert. Úgy érzem, hogy visszaélt ezzel." Arra a kérdésre, tud-e és akar-e Farkas Vilipiccsel együtt dolgozni, a tréner így felelt: "Jelen pillanatban, a történtek után erre nem látok túl sok esélyt, ehhez nagyon nagy fordulatnak kellene bekövetkeznie."

Az érintett, Daliborka Vilipic szerint a sérülése nagyon zavarta játék közben: "Még tavaly, valamikor novemberben, a vilniusi Euroliga-meccsen estem a kezemre. Azt követően a gyúrónk fagyasztgatta, kenegette, de csak nem javult az állapota a kezemnek. Amikor megröntgeneztük, kiderült: egy kis csontdarab letört belőle. Attól kezdve mindenki láthatta, bandázzsal, azaz kis kötéssel a csuklómon játszottam. A fájdalom csak erősödött, egyre jobban zavart a játékban, a dobásokban. Mostanra odáig jutottam, hogy elsődlegesnek az egészségemet tekintem, szeretném megműttetni a kezemet."

Az alapszakasz végén rendezendő rangadók és a rájátszás előtt nem túl megnyugtató a szituáció a bajnokaspiráns háza táján. A helyzet esetleges megoldásáról Török annyit mondott: "Rend és fegyelem nélkül nem lehet eredményt elérni."

(botár)

Korábban:

Ajánlat:

Kiütötte az Atomerőműt a GYSEV

Fórum:

Magyar kosárlabda