Vágólapra másolva!
Csütörtök este 18 órakor Pécsett, a Lauber Dezső sportcsarnokban nőikosárlabda-Euroliga találkozón a MiZo-Pécsi VSK a német Wuppertalt fogadja. Az ellenfélnek nincs már esélye a továbbjutásra a csoportból, azért sem, mert az első körben - még tavaly december 20-án - 76-49-re kikapott Németországban a pécsiektől.

A Wuppertal azóta leigazolta a cseh Brnóból Mirka Jarchovskát. Utóbbival erősödtek, viszont a szintén időközben megszerzett amerikai Monique Ambers-szel viszont nem biztos, eddig ugyanis nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Kérdésese a ponterős Sophie von Saldern szereplése, akinek vírusfertőzése van. Edzőjük, Olaf Lange viszont szerepeltetheti élettársát, az ausztrál Sandy Brondellót, aki combizom-húzódásából nemrég tért vissza.

Rátgéber László is játszatni fogja élettársát, Csák Magdolnát. "Már csak matematikai esélyünk van a harmadik hely megszerzésére a csoportban, de megpróbáljuk" - kezdte a pécsi tréner. "Ennyivel tartozunk hű közönségünknek is. Sokkal nagyobb tét, mint bárki gondolná, mert ugyan mi már bent vagyunk a legjobb nyolc között, ám a Wuppertal számára azért fontos a meccs, mivel a csoportban megszerzett ötödik és hatodik hely jövőre Euroliga-indulást jelent" - zárta szavait Rátgéber László, aki ezúttal nem szerepeltetheti Shea Mahoneyt, az amerikai kosaras ugyanis lovaglóizom-húzódással bajlódik.

Horváth László

Korábban:

Kikapott a PVSK az Euroligában