Vágólapra másolva!
Nem mondhatni, hogy jól kezdte a 2001-2002-es szezont a Vasas nőikézilabda-együttese. Az angyalföldi csapat nagy tervekkel vágott neki az új szezonnak, ám jelenleg hat forduló után a 10. helyen szerénykedik. A héten azonban több váratlan dolog is történt: előbb Farkas Ágnest hozták hírbe a klubbal, majd pletykaszinten felmerült: világklasszis tart a Fáy utcába.

"Nincs semmi különösebb probléma a csapattal" - mondta Mátay Balázs ügyvezető igazgató. "Év elején azt a célt fogalmaztuk meg, hogy egy-két éven belül igazi, európai mércével is meghatározó csapata legyen a Vasasnak, ehhez az első lépéseket idén kell megtennünk. Sajnos a kezdet nem sikerült túl jól."

- A csapat hat mérkőzésből ötöt elveszített, jelenleg az utolsó előtti helyen áll és csak a pont nélküli Esztergomot előzi meg. Erre számítottak a kezdetekkor?
- Természetesen nem, de azt azért hozzá kell tenni, az öt veresében benne van az is, hogy a bajnokság első három helyezettjével már játszottunk. Ami borzasztó, hogy a másik két mérkőzést, például a Békéscsaba ellen egy góllal vesztettük el. És a kézilabdában mi az az egy gól?

- A héten felmerült, esetleg a csapat leszerződteti Farkas Ágnest, a Herz-FTC világklasszis balátlövőjét.
- Igen, felmerült. Amikor kiderült, esetleg lenne esély a megszerzésére, futottunk egy kört a szponzoroknál és sikerült is megfelelő összeget összeszedni, hiszen nem ismeretlen sportolóról volt szó, nem kellett magyarázni senkinek, hogy kicsoda-micsoda. De nem éltük bele magunkat a dologba, egyszerűen úgy gondoltuk: ha nem a Fradi, akkor a Vasas.

- Ha nem jön össze Farkas szerződtetése, akkor is gondolkodnak a csapat megerősítésén?
- Természetesen. Sajnos az sem jött jól, hogy a bajnokság előtt pár nappal Pásztor Zsófia is elment Olaszországba. Azt mondta, olyan szerződést kínáltak neki, amit bolond lenne visszautasítani. Ám ha nem jön össze a dolog, akkor visszatér Magyarországra és itt egyetlen csapatban akar csak játszani, a Vasasban. Ám erre nem alapozhatunk... Sajnos, nincsen igazi versenyhelyzet a csapatban, ez pedig nem szülhet sikert. Nem titok, tárgyalásban állunk egy-két klasszissal, és heteken belül megszülethet a megállapodás.

Nos, információink szerint nem is "kis halról" van szó, hanem egy többszörös válogatott, igazi sztárjátékosról, aki "Délről" érkezhet. Ebből arra következtethetünk, hogy jugoszláv, horvát vagy macedón kézilabdázó a kiszemelt. A kérdés már csak az: ki az illető?