Vágólapra másolva!
Vereséggel kezdte meg szereplését a Cornexi-Alcoa nőikézilabda-együttese a TV2 Cup elnevezésű, első ízben megrendezett dániai kézilabdatornán. Az idei szezonra megerősített székesfehérvári alakulat a norvég Nordstrandtól kapott ki 34-26-ra.

A dániai TV2 Cup rendkívül erős torna, a dán és a norvég élvonal mellett csak a magyar együttes kapott rá meghívást. A Cornexi a GOG Gudme, a Kolding, az Ikast-Bording, a Viborg (dánok), a Nordstrand, a Bäkkelagets, valamint a Tertnes társaságában küzd a végső gyozelemért. A nyitónapon Zsiga Gyula tanítványai a kisebbik oslói csapattól, a Nordstrandtól szenvedtek 34-26-os vereséget, és a dániai lapok szerint csalódást okoztak.

Jó hír viszont, hogy az Ikast nyert 37-24-re a norvég Tertnes ellen, és a csapat egyik legjobbja Siti Beáta volt. Érdekesség, hogy az Ikastban szerepelt Kjersti Grini, aki (amellett, hogy a világ egyik legjobb játékosa) tavaly még az ellenfelet erősítette, de a dán csapat tagja a német gólkirálynő Grit Jurack és Tonje Kjärgaard is.

Eredmények:
GOG Gudme - Viborg 21-24
Nordstrand - Cornexi 34-26
Ikast - Tertnes 37-24
Kolding - Bäkkelagets 30-27

Pincési László