Vágólapra másolva!

Három kézilabdasztár a Sportcsillagok falán<br/>

A magyar női kézilabdasport három meghatározó egyénisége, Sáriné Kocsis Erzsébet, Kökény Beatrix és Nagy Anikó örökítette meg kézlenyomatát a Sportcsillagok falán pénteken az Alkotás utcai Pizza Hut étteremben.

A három kitűnőség egyaránt tagja volt az 1995-ös osztrák-magyar közös rendezésű világbajnokságon ezüst-, az 1996-os atlantai olimpián bronzérmes csapatnak.

Ezen kívül Kocsis Erzsébet, aki nyáron vonult vissza az aktív játéktól, BL-, KEK- és EHF Kupa-győztesnek vallhatja magát. A Dunaferr jelenlegi technikai vezetője kétszeres magyar bajnok, 125-szörös válogatott és 1995-ben őt választották a világ legjobb női játékosának.

Kökény Beatrix, a Herz-FTC irányítója, ötszörös magyar bajnok, 199-szer szerepelt a nemzeti csapatban - ezzel az aktív játékosok között ő a csúcstartó. Háromszor választották az év játékosának Magyarországon. Tavaly Európa-bajnoki bronzérmet szerzett Hollandiában.

Nagy Anikó, a Győri Graboplast ETO KC átlövője, szintén tagja volt az Eb-harmadik csapatnak, emellett az elmúlt idényben klubjával EHF Kupa-döntőt játszott. A gólveszélyes balkezes játékos 72-szer szerepelt a magyar válogatottban.

(MTI)