Erőn felül teljesítettek az önkéntesek a budapesti atlétikai vb-n

KRIZSÁN Xénia; SCHMIDT Ádám
Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Krizsán Xénia Európa-bajnoki bronzérmes hétpróbázó megajándékozták az atlétikai vb önkénteseit
Vágólapra másolva!
Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár szerint erőn felül teljesítettek az augusztusi budapesti atlétikai világbajnokság önkéntesei, ezért munkájuk elismerése jeléül ajándékcsomagot nyújtott át nekik kedden délután a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen (TF).

Az államtitkár, aki egyben a vb kormánybiztosa is volt, hangsúlyozta: az önkénteseknek kiemelt szerepük van egy olyan, több mint százezer főt megmozgató esemény lebonyolításában, mint amilyen az atlétikai világbajnokság. Ők azok, akikkel a külföldi sportolók, sportvezetők, sportdiplomaták megérkezésük után először találkoztak, velük kerültek naponta kapcsolatba a szállodákban és a versenyek helyszínén, majd távozásukkor a vendégek nekik mondtak búcsút a reptéren. Éppen ezért meghatározó szerepük volt abban, hogy a külföldiek milyen szájízzel hagyták el Magyarországot - tette hozzá.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Krizsán Xénia Európa-bajnoki bronzérmes hétpróbázó megajándékozták az atlétikai vb önkénteseit Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Schmidt Ádám a legmagasabb elismerés hangján szólt annak a több mint 2500 önkéntesnek a munkájáról, aki szabadságát is feláldozva dolgozott a vb sikeréért, és tette mindezt azért, hogy közelebbről láthassa a világ legjobb atlétáit. Mivel a budapesti atlétikai vb rendezéséről elismerő véleményeket hallott külföldről, az államtitkár úgy érezte, személyesen is illik megköszönnie az önkéntesek munkáját, akiket a TF hallgatói és dolgozói koordináltak, élükön Perényi Szilviával, az önkéntes program igazgatójával.

A keddi eseményen Schmidt Ádám a vb-negyedik Krizsán Xénia hétpróbázó társaságában egy-egy ajándékcsomagot nyújtott át az önkénteseknek, amely egy, a vb logójával ellátott kitűzőt, egy vezeték nélküli fülhallgatót, egy elismerő oklevelet és a világbajnokság emlékjegyét tartalmazta.