Hihetetlen dráma: lemarad a budapesti vb-ről a világcsúcstartó amerikai sztáratléta

Sydney McLaughlin-Levrone
Sydney McLaughlin-Levrone (USA) competes in Women's 400m during Meeting de Paris 2023, Wanda Diamond League, at Charlety Stadium in Paris, France, on June 9, 2023 - Photo Jean-Marie Hervio / KMSP (Photo by HERVIO Jean-Marie / KMSP / KMSP via AFP)
Vágólapra másolva!
Térdsérülés miatt visszalépett a jövő szombaton rajtoló budapesti atlétikai világbajnokságtól Sydney McLaughlin-Levrone, a női 400 méter gát címvédője és világcsúcstartója.

A 24 éves amerikai klasszis közölte, azért hozta meg ezt a döntést, hogy biztosan felépüljön a jövő nyári, párizsi olimpiára.

- üzente rajongóinak a kétszeres olimpiai bajnok.

McLaughlin-Levrone tavaly a eugene-i vb-n saját világcsúcsát megdöntve (50.68 mp) győzött 400 méter gáton, egy hónappal ezelőtt pedig a világ idei legjobb eredményével, 48.74 másodperccel nyerte meg a 400 méteres síkfutást az amerikai vb-válogatón. Így akár mindkét számban rajthoz állhatott volna Magyarországon.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.